Anders Sjöö 50 år

På fredagen gratulerar vi Anders Sjöö på hans 50-årsdag. Anders spelade under en säsong (1996) i Halmstads BK. Han spelade även allsvenskt för IK Brage och Västerås SK.

På senhösten 1995 bestämde sig Anders Sjöö för att lämna IK Brage, för vilka han spelat två allsvenska säsonger tidigare, och skriva på för HBK. Han hade under de senaste åren varit en av norrettans bästa spelare som teknisk och kvick vänsterbreddare.


Därmed var han en av Tom Prahls första nyförvärv men någon större succé blev det inte i HBK för dalkarlen. För det blev blott två framträdanden i Allsvenskan för HBK. I bortamatchen mot Umeå ersatte han Anders ”Dojan” Nilsson och fyra dagar senare fick han även göra ett inhopp hemma mot Degerfors. Totalt blev det 19 minuter för HBK i Allsvenskan.


Tillsammans med ett annat nyförvärv – Anders ”Dojan” Nilsson – lämnade han HBK efter en säsong för att förstärka de allsvenska nykomlingarna Västerås SK. Där fick de bl.a. vara med om att slå HBK tre dagar efter 6-0 segern mot IFK Göteborg, men till något nytt allsvenskt kontrakt för VSK räckte det inte.


Han återkom senare till Brage, för vilka han även var tränare för under 2008. Senare har han även varit tränare för Dalkurd FF och Dala-Järna IK.


Anders Sjöö
Född
14 februari 1970.
Från IK Brage 1996, till Västerås SK 1997.
Allsvenska matcher/mål 2/0.

Allsvensk i IK Brage 1989-93 (29/3) och Västerås SK 1997 (21/0).

Landskamp 1 U.