Jonathan Ring 7 (4 + 3)

RÖDA OCH GULA

Avstängd vid nästa gula kort: Abdussalam Magashy, Rasmus Sjöstedt och Simon Skrabb

SENAST LAGEN MÖTTES

När lagen möttes på Guldfågeln Arena i den sjunde omgången vann Kalmar med 5–2. Simon Skrabb gjorde 1–0 till Kalmar i den 16:e minuten men två nickmål från Viktor Granath vände på matchen till HBK:s fördel och de gick till halvtidsvila med en 2–1-ledning.

En dryg kvart in i andra halvlek kvitterade Kevin Jensen för Kalmar. Bara en minut senare hade Kalmar fullbordat vändningen. Simon Skrabb gjorde sitt andra mål i matchen och 3–2 till Kalmar. Dino Islamovic gjorde 4–2 och i den 88:e minuten fastställde Jonathan Ring slutresultatet till 5–2 när han i ett friläge sköt bollen i mål.

KOMMENTAREN

I lördags mötte Kalmar FF AIK hemma på Guldfågeln Arena och förlorade med 1–0. I första halvlek hade Romario i Kalmar två bra skott som Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet räddade på ett bra sätt. Första halvlek slutade mållös.

Efter tre minuter av den andra halvleken kom matchens första och enda mål när Onni Valakari nickade ett inlägg i mål. Kalmars bästa kvitteringschans kom en kvart före slutet när Romario sköt i stolpen och returen hamnade hos inhopparen Dion Krasniqi men han sköt bollen över målet.

Kalmarsanfallare Jonathan Ring sa det här om matchen i sändningen från Max:

- En helt okej match av oss. När vi inte kommer härifrån med poäng, så är det tråkigt.

- Det är klart att det är surt när vi har lägen för att göra både ett och två mål. Jag tycker inte att vi släpper till så mycket. Det är segt just nu.

- De senaste matcherna har vi höjt oss rejält. Det gäller att fortsätta med det. Vi måste ta trepoängare också. Nästa match (HBK) är en viktig match.

MATCHFORM

21 september Kalmar FF – AIK 0 – 1
15 september Kalmar FF – IFK Värnamo 3 – 1
31 augusti GAIS – Kalmar FF 1 – 1
24 augusti Kalmar FF – Malmö FF 2 – 2
20 augusti Ängelholms FF – Kalmar FF 0 – 4 (Svenska cupen)
17 augusti Västerås SK – Kalmar FF 2 – 1

BORTASTATISTIK
Matchen mot HBK blir Kalmars tolfte bortamatch i Allsvenskan i år. På de första elva bortamatcherna har det blivit tre segrar, en oavgjord match och sju förluster. Målskillnaden är 13 – 24. I den senaste bortamatchen blev det 1–1 mot GAIS.

SENASTE STARTELVAN

21 september mot AIK, hemma – förlust (0 – 1) enligt 4-3-3-modellen
Brolin – Jansson, Hallberg, Sjöstedt, Karlsson – Gojani, Romario, Skrabb (K) – Svensson, Islamovic, Ring

VISSTE DU ATT …

… att det har skett en del förändringar i Kalmarsspelartrupp under sommarens transferfönster. Kalmar har lånat Dion Krasniqi från IF Elfsborg, Ivan Inzoudine är på lån från Burton Albion FC, Max Svensson har kommit från Willem II, Antonio Kujundzic från Dinamo Zagreb U19, Vince Osuji från De Cardinal Football Academy och Saku Ylätupa är tillbaka från FC Helsingör efter lån.

… Jacob Trenskov har värvats av SC Heerenveen, Wilmer Andersson och Leon Isa är på lån till IFK Berga och Axel Lindahl har köpts loss av BK Häcken.

.. Kalmars huvudtränare Henrik Jensen lämnade i juni Kalmar för att bli assisterande tränare i den engelska Championship-klubben Burnley FC. P19-tränaren Stefan Larsson har ersatt Henrik Jensen som huvudtränare.

.. när lagen möttes den 5 november 2023 på Örjans vall vann HBK med 3–0 och säkrade det allsvenska kontraktet 2023.