Torre spelade i B-landslaget

Torsten "Torre" Karlsson började spela i ett ungdomslag som kallade sig för Furulund. När detta upplöstes kom han över till HBK med spelare som Emil Carlsson och Arthur Nilsson. Debuten i A-laget kom 1926/27, året efter att HBK kvalat till Allsvenskan.

"Torre" blev känd som högerback men fick i de avslutande matcherna 1931/32 chansen som center i två matcher och svarade för mål i bägge. När den kommande säsongen tog vid blev han åter placerad som center och svarade för åtta mål på de fyra inledande matcherna, bl.a. gjorde han fem mål i bortamötet mot IFK Malmö (7-2).


På de tio höstmatcherna gjorde han inte mindre än sexton mål men på våren blev han åter placerad på högerbacken. Säsongen slutade med avancemang till Allsvenskan efter kvalseger mot Krokslätts FF.


Han var med i den historiska premiären mot AIK i juli 1933 och spelade samtliga matcher under den inledande säsongen som högerback. Den gamle notoriske målskytten fick vänta till sin tredje allsvenska säsong innan han svarade för sitt första mål, som kom i bortamatchen mot GAIS i augusti 1935.


Han fick även spela två B-landskamper, bägge mot Norge och där den senare matchen spelades i Halmstad.


HBK åkte ur igen och han var med i stort sett hela första hösten i tvåan och en handfull matcher säsongen efter. Anledningen var att hans föräldrar dog med kort mellanrum vilket gjorde att "Torre" och hans fru fick ta hand om den yngsta brodern, Rune, som var 19 år yngre. Rune skulle senare också bli allsvensk spelare i HBK.



TORSTEN "TORRE" KARLSSON

Född 7 april 1908, avliden 7 januari 1987 (78 år).

Från Furulunds IS 1921, slutade 1938.

Allsvenska matcher/mål: 61/3.

Kvalmatcher/mål: 2/0. 

Div. 2-matcher/mål: 81/29.

Brons 1933/34.

Landskamper: 2 B.