Sent tapp till oavgjort i Göteborg

Tim Rönning räddade straff, Yannick Agnero gav HBK ledningen men straffmissaren Ramon Pascal Lundqvist kvitterade i matchens 89:e minuten och lagen fick dela på poängen.
HBK stod upp väl borta mot IFK Göteborg inför över 16 tusen åskådare. Båda lagen skapade några fina chanser där Birnir Snaer Ingassons läge kanske var HBK:s bästa.

Blåvitt hade ett läge där André Bomans fot styrde bollen utanför stolpen.

Andra halvlek blev en spännande historia. HBK skapade avslut när man anföll och IFK hade svårt att skapa något riktigt hett.

Plötsligt blev det straff till hemmalaget blåvitt när ett inlägg träffade Joseph Baffoes hand. Tydlig straff men Tim Rönning räddade vackert Ramon Pascal Lundqvists straff. Detta i matchens 68:e minuten.

10 minuter senare spelade HBK sig igenom och Villiam Granath spelade fram Yannick Agnero som placerade in 0-1-ledningsmålet.

IFK skickade fram de mesta i slutskedet och jagade kvittering. En längre boll i den 89:e minuten och lite kalabalik och bollen hamnade hos straffmissaren Ramon Pascal Lundqvist som kunde kvittera.

Sex minuters tillägg med ett avslut vardera som båda blev styrda till resultatlösa hörnor. Därmed 1-1 och en poäng vardera.

IFK Göteborg - Halmstads BK, 1-1 (0-0)

Startelva Tim Rönning - Gabriel Wallentin, Joseph Baffoe, Marcus Olsson - André Boman, Jonathan Svedberg (Noah Söderberg, 69), Joel Allansson, Vinicius Nogueira - Gisli Eyjolfsson (Yannick Agnero, 56), Villiam Granath, Birnir Snaer Ingasson (Rasmus Wiedesheim-Paul, 69)
Avbytare utan spel Alexander Nielsen, Andreas Johansson, Jesper Westermark, Albin Ahlstrand, Blair Turgott, Bleon Kurtulus
Mål 0-1 (78) Yannick Agnero (Villiam Granath), 1-1 (89) Ramon Pascal Lundqvist (Kolbeinn Thordarsson)