HBK till slut närmast seger mot Kalmar i oavgjord match

Det blev 2-2 inför 3 670 åskådare på ett blöt Örjans Vall. Målskyttar för HBK var Yannick Agnero och Jonathan Svedberg.
HBK inledde väl och skapade direkt en farlig chans på Gabriel Wallentins nick. Någon minut senare spelade HBK sig fint fram och Vinicius Nogueira spelade in bollen till Yannick Agnero som sköt in 1-0. HBK fortsatte efter målet att vara dominanta.

Så 1-1 kom lite från en klar himmel när Jonathan Ring stack in bollen i djupled till Dino Islamovic som placerade in 1-1.

Därefter var Kalmar klart bollförande och HBK blev passiva. Kalmar skapade dock inte särskilt mycket och HBK behövde mest bara försvara en bit in på egen planhalva.

Kalmar gjorde dock 1-2 genom Dino Islamovic i den 40:e minuten när han nickade in Simon Skrabbs inlägg i duell med Vinicius Nogueira.

I andra halvlek kom HBK ut med energi och attityd och dominerade stora delar av andra halvlek. Ett par halvchanser innan Jonathan Svedberg kvitterade med ett vackert skott efter 64:e minuter.

HBK tryckte på och försökte skapa lägen men bästa läget kom på tilläggstid när inbytte Blair Turgott snodde bollen av en Kalmarförsvarare och fri med Samuel Brolin så sköt Blair ett skott som Brolin räddade.

Ytterligare ett poäng in på kontot denna veckan. IFK Norrköping på söndag 14:00 på Örjans Vall väntar.

Halmstads BK - Kalmar FF, 2-2 (1-2)

Startelva Tim Rönning - Gabriel Wallentin, Andreas Johansson, Marcus Olsson - André Boman, Jonathan Svedberg (Niilo Mäenpää, 74), Joel Allansson, Vinicius Nogueira - Villiam Granath (Gisli Eyjolfsson, 88), Yannick Agnero (Blair Turgott, 88), Birnir Snaer Ingasson (Rasmus Wiedesheim-Paul, 74)
Avbytare utan spel Alexander Nielsen, Joseph Baffoe, Jesper Westermark, Noah Söderberg, Bleon Kurtulus
Mål 1-0 (7) Yannick Agnero (Vinicius Nogueira), 1-1 (14) Dino Islamovic (Jonathan Ring), 1-2 (40) Dino Islamovic (Simon Skrabb), 2-2 (64) Jonathan Svedberg (Vinicius Nogueira)