Akademikollen vecka 38

Här kommer en sammanfattning på Akademilagens matcher i förra veckan.

P19

Stocksund var effektivast i en jämn match där HBK ändå skapade flest och bäst målchanser. Men hemmalaget kunde förvalta dem bättre och därmed 2-1 till IFK Stocksund som därmed tar upp kampen om nytt kontrakt i P19-Allsvenskan.

IFK STOCKSUND – P19  2 – 1
Startelva Noa Pastuhovic - Hjalmar Åberg, Hugo Rödin, Noel Wikström, Filip Andersson - Ludvig Arvidsson (Linus Abrahamsson, 64), Vincent Johansson (Manfred Nilsson, 51), Olle Johansson, Marius Lerner (Altin Mazreku, 64) - Lukas Ek (Edmond Berisha, 61), Malte Persson
Avbytare utan spel Adam Wihed, William Backhausen, Albin Hyseni
Mål 0-1 (29) Malte Persson (Hjalmar Åberg), 1-1 (75), 2-1 (86)

P17

P17 gör en av sina bästa insatser för säsongen när man spelar 4-4 mot HIF på bortaplan.

I synnerhet första halvlek har HBK mycket bra spel där man klarar av speluppbyggnaden och dessutom kan komma till flera bra målchanser. Man får också med sig en 2-1 ledning i paus.

I andra halvlek gör HIF 2-2 direkt och även 3-2 lite från ingenstans. HBK växer dock in i matchen igen och kan replikera till 3-3 innan man vänder underläget till 4-3 och ser ut att gå mot en ny 3 poängare. Men efter en omställning på HIF:s högerkant gör man 4-4 och delad poäng ett faktum.

HELSINGBORGS IF – P17  4 – 4
Startelva: Hugo Granlinger – Leon Krasniqi, Kevin Andersson- Lönnergård, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein – Elliot Littorin, Elliot Magnusson-Thydell (Arvid Holmgren, 80), Svante Karlsson( Erjon Kasumi, 70), Oliver Kapsimalis (Karl Jönsson, 78) – Sam Wijk, Jonatan Skantz (Elion Zekaj, 80)
Mål 0-1 (1) Sam Wijk, 1-1 (3), 1-2 (30) Oliver Kapsimalis, 2-2 (47), 3-2 (49), 3-3 (52) Jonatan Skantz, 3-4 (59) Jonatan Skantz, 4-4 (82).

P16

HBK startade framåtlutade och kunde vinna boll högt upp på Malmös planhalva flera gånger i inledningen av matchen.
HBK tog rättvist ledningen i minut 17 genom Vincent Kabasi. Efter målet blev HBK lite låga i sina positioner och Malmö kunde etablera spel på HBKs planhalva, utan att direkt skapa några farligheter.

I pausen rättade vi till hur killarna skulle pressa MFF och det gav utdelning omgående, när Elion Zekaj kan göra 2-0 i minut 49, på ett friläge från halva plan.

HBK fortsätter att pressa och stressa MFF och Benjamin Krupic kan fastställa slutresultatet till 3-0 i minut 71.

P16 – MALMÖ FF  3 – 0
Startelva John Wahlund, Noah Ljungberg (Oscar Simonsson, 63), Max Holmgren, Eric Kjellsson, Melker Ekenstjärna (Ludvig Ek, 80) – Zack Pettersson, Vincent Kabasi (Elliot Bottomley, 75), Love Eriksson (Elion Zekaj, 73), Elion Zekaj (Ludwig Arvidsson,
52) – Tion Salihu (Benjamin Krupic, 58), Karl Jönsson (Noah Hallonlöf, 73)

Mål 1-0 (18) Vincent Kabasi, 2-0 (48) Elion Zekaj (Karl Jönsson), 3-0 (71) Benjamin Krupic (Love Eriksson)

P15

P15 mötte IF Leikin och vann klart med 7-1 efter 3-0 i paus i P15-kval.

IF LEIKIN - P15  1 - 7
Mål 0-1 (22) Adam El Hamaouindi, 0-2 (23) Abdishakur Abdirashid Hirsi, 0-3 (40) Oskar Sjöberg, 1-3 (49), 1-4 (54) Adam El Hamaoundi, 1-5 (71) Adam El Hamaouindi, 1-6 (75) Hugo Bromberg, 1-7 (80) Masoud Moradi