Noel Milleskog 12 (8 + 4)

RÖDA OCH GULA

Avstängd vid nästa gula kort: Melker Heier, Filip Olsson och Jakob Voelkerling Persson

SENASTLAGEN MÖTTES

HBK mötte Sirius i den allsvenska premiäromgången den 1 april och förlorade med 3–0. Noel Milleskog gjorde 1–0 i den 23:e minuten och i den 56:e minuten utökade Yousef Salech till 2–0. På tilläggstid fastställdes slutresultatet till 3–0 genom ett självmål.

KOMMENTAREN

Sirius mötte IF Elfsborg söndagen den 6 oktober och vann med 4–1. Boråsarna tog ledningen med 1–0 i den 6:e minuten. I minut 41 kom kvitteringsmålet för Sirius. Adam Wikman hittade Yousef Salech med en genomskärare och han chippade bollen över målvakten in i mål. Efter en kvart i andra halvlek gjorde Noel Milleskog 2–1 till hemmalaget och drygt tio minuter senare sköt Leo Walta in 3-1 med ett hårt skott. I den 80:e minuten fastställde Melker Heier slutresultatet till 4–1.

SiriusanfallarenJoakim Persson, som assisterade till 4–1-målet, blev efter matchen intervjuad i sändningen från Max. Han sa bland annat det här om segern:

- Jag tycker att vi gör en bra match mot ett jättebra lag. De spelade och vann mot Roma. Vi är glada över vår prestation idag.

- Efter underläget gällde det bara att köra på för det var långt kvar. Det var inte så att vi tänkte att det var kört nu. Vi ville bara fortsätta köra och efter deras mål visade vi att vi var bättre idag.

-Ja, det är harmoni i laget. Vi har visat att vi är ett av de bästa lagen i serien just nu. Vi ska försöka fortsätta så och slå det historiska poängrekordet för Sirius i Allsvenskan. (Sirius har nu 40 poäng och förra året hade de 42 poäng, som är deras bästa poängskörd hittills.)

BORTASTATISTIK
Sirius har hittills spelat 13 bortamatcher i Allsvenskan 2024. Det har blivit sex segrar, två oavgjorda matcher och fem förluster. Målskillnaden är 18 – 19. I senaste bortamatchen vann de 2–0 mot IFK Norrköping. Målskyttar var Melker Heier och Leo Walta.

SENASTESTARTELVAN

6 oktober mot IF Elfsborg, hemma – seger (4 – 1) enligt 4-2-3-1-modellen
Tånnander – Castegren (K), Nwadike, Jeng, Widgren – Walta, Wikman – Milleskog, Heier, Persson – Salech

VISSTE DU ATT …

… sedan lagen möttes den 1 april har det i Sirius varit några förändringar i deras spelartrupp. André Alsanati är på lån till Al-Mina’aSC, Michael Martin på lån till FC Emmen, Hannes Sveijer på lån till Sandvikens IF, Isac Antholm har gått till FC Arlanda, Daniel Stensson till Djurgårdens IF och David Mitov Nilsson till IFK Norrköping.

… Andreas Pyndt har värvats från Silkeborg IF och Saba Mamatsashvili från FC Iberia.

… genom segern mot IF Elfsborg så tangerade Sirius sitt rekord för flest vunna matcher under en allsvensk säsong, 12 segrar, som de hade 2023.

… den tidigare HBK-spelaren Petter Hansson sedan många år jobbar i Sirius. I år är han assisterande tränare till A-laget. Här finns en text om Petter och hans karriär.