Ungt HBK vann i Växjö

Det var ett ungt U21-lag som åkte till Växjö för att möta Östers IF.

HBK tog ledningen i tionde minuten genom Malte Persson, fint framspelad av Albin Ahlstrand (bilden), som satte 1-0 med ett kanonskott i bortre hörnet. Öster kvitterade tre minuter senare på en straffspark.

HBK fortsatte med ett aggressivt presspel, släppte bollen på ett och två tillslag och klarade av att skapa målchanser. Hugo Rödin kunde, efter att man vunnit bollen högt upp i planen, sätta 2-1 strax innan halvtidsvilan.

Andra halvlek blev jämn med målchanser på bägge hållen men HBK försvarade sig bra och lyckades klara sig undan från ett kvitteringsmål.

Ett ungt U21 lag som till stora delar bestod av U19 spelare gjorde en strålande avslutningsmatch i Ligacupen Elit mot ett Öster med ett flertal Superettanspelare, säger Alf Peterson.

Östers IF - HBK U21  1 - 2

Alexander Nielsen - Hjalmar Åberg (Albin Hyseni, 82), Bleon Kurtulus, Noel Wikström, Filip Andersson - Altin Mazreku (Marius Lerner 43), Olle Johansson (Vincent Johanson, 73), Hugo Rödin, Albin Ahlstrand - Alex Hall, Malte Person (Edmond Berisha, 73)

Avbytare utan spel Noa Pastuhovic

Mål 0-1 (10) Malte Persson, 1-1 (13) Martin Hoel Andersen, straff, 1-2 (40) Hugo Rödin