Uddamålsförlust på Tele2

HBK gjorde en mycket fin första halvlek och hade ett par lägen att göra ledningsmålet. Istället var det 0-0 i paus och ett starkt hemmalag tog ledningen i andra halvleken och höll ända tätt resten av matchen.
Man kunde räkna till fyra fina lägen för bortalaget i blått.
1. Viktor Granath tvingade hemmamålvakten Warner Hahn till en reflexräddning på hörna efter 16 minuter.
2. Yannick Agnero stal bollen från sista hammarbyförsvarare i 18:e minuten men hemmamålvakten var snabbt ute och avvärjde.
3. Agnero tvingade hemmamålet till en fin kasträddning nere vid stolpen. 24 minuter spelade.
4. André Boman lyfte in bollen och Niilo Mäenpää var först med en bredsida. Hemmamålvakten med ytterligare en vass räddning. 30 minuter spelade.

I slutet på halvleken visade Tim Rönning att han är en duktig målvakt när Oscar Johansson Schellhas gick på avslut. "Bajen" hade också en frispark precis utanför straffområdet men bollen tog i muren.

Hammarby tog ledningen nio minuter in i andra halvleken när felträffen av Jusef Erabi friställde Bazoumana Toure som kunde raka in bollen. Bajen träffade också ramvirket två gånger via styrningar. Ena avslutet träffade en bajare och styrdes i stolpen. Det andra täckte HBK-försvaret skottet men bollbanan gick över Tim Rönning och träffade ribban.

Tyvärr orkade inte HBK riktigt skrapa ihop någon rejäl målchans i slutet även om man satsade framåt.

Hammarby IF – Halmstads BK, 1-0 (0-0)

Startelva Tim Rönning - Gabriel Wallentin, Andreas Johansson (Blair Turgott, 82), Joseph Baffoe - André Boman (Birnir Snaer Ingasson, 79), Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Vinicius Nogueira - Villiam Granath, Yannick Agnero, Niilo Mäenpää (Noah Söderberg, 90)

Avbytare utan spel Alexander Nielsen, Thomas Boakye, Jesper Westermark, Albin Ahlstrand, Rasmus Wiedesheim-Paul

Mål 1-0 (54) Bazoumana Toure (Jusef Erabi)