Tre poäng mot Sirius

På lördagskvällen tog HBK tre poäng hemma mot IK Sirius efter mål av Mäenpää, Wallentin och Eyjolfsson.
HBK fick en fin start på match när André Boman hittade Niilo Mäenpää i straffområdet. Niilos förstatouch studsade kanske inte perfekt men avslutet var toppklass när han med en fin båge placerade in 1-0 i bortre burgaveln.

Hemmalaget var bra de första 30 minuterna och skapade några fler chanser. Dock tog bortalaget över lite mer efter halvtimmens spel. Sirius bollade dock mest bollen utan att riktigt hota hemmaförsvaret.

Därför var det skönt när Agneros avslut i den 43:e minuten räddades till hörna och hörnan resulterade i mål när Gabriel Wallentin bombade upp bollen i nättaket från kort avstånd.

Sirius började bra i andra och reducerade på en fast situation. HBK:s reaktion på målet var dock bra istället för att bli avvaktande så man flyttade fram positionerna.

Svedbergs avslut räddades på mållinjen av en försvarsspelare. Agnero hade ytterligare ett avslutsläge. Blair Turgott hade kanske bästa chansen och Mäenpää fick ett bra andraläge efter Turgott. Dock utan att det blev 3-1 på resultattavlan.

HBK gjorde senare 3-1 på hörna i den 81:e minuten och det avgjorde matchen. En Siriusförsvarare sparkade i luften vid första stolpen och bollen letade sig fram till Eyjolfsson, som från kort avstånd, kunde raka in bollen.

Tre sköna poäng in på kontot!

Halmstads BK - IK Sirius, 3-1 (2-0)

Startelva Tim Rönning - Gabriel Wallentin, Andreas Johansson, Marcus Olsson (Joseph Baffoe, 86) - André Boman (Bleon Kurtulus, 86), Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Vinicius Nogueira - Villiam Granath (Gisli Eyjolfsson, 77), Yannick Agnero (Blair Turgott, 72), Niilo Mäenpää (Birnir Snaer Ingasson, 86)
Avbytare utan spel Alexander Nielsen, Jesper Westermark, Albin Ahlstrand, Rasmus Wiedesheim-Paul
Mål 1-0 (4) Niilo Mäenpää (André Boman), 2-0 (43) Gabriel Wallentin (Niilo Mäenpää), 2-1 (51) Joakim Persson (Patrick Nwadike), 3-1 (81) Gisli Eyjolfsson (Vinicius Nogueira)