Akademikollen vecka 39

Här kommer en resumé över de äldsta pojklagens och äldsta flicklagets matcher förra veckan.

P19

P19 tog i fredags emot Kalmar i årets hittills höstigaste match. Regnet vräkte ner och vindarna var hårda på Halmstad Arena. HBK var det bättre laget och gjorde fyra mål innan paus.

I andra blev bara planen blötare och blötare. Det blev inte samma kvalitet alls. Kalmar reducerade tidigt i andra men HBK tog tre stabila pinnar.

HBK P19 – Kalmar FF 4 - 1

Hugo Granlinger – Hjalmar Åberg (Filip Andersson,62), Bleon Kurtulus (Noel Wikström, 46), Hugo Rödin (William Backhausen, 74), Albin Hyseni – Linus Abrahamsson (Vincent Johansson, 78), Olle Johansson, Manfred Nilsson, Altin Mazreku (Marius Lerner, 62) – Malte Persson, Edmond Berisha (Lukas Ek, 60)

Avbytare utan spel Noa Pastuhovic

Mål 1-0 (16) Edmond Berisha (Olle Johansson), 2-0 (40) Malte Persson (Hjalmar Åberg), 3-0 (45+2) Altin Mazreku (Edmond Berisha), 4-0 (45+3) Malte Persson (Edmond Berisha)

Tabell

P17

P17 gick segrande i Norrköping efter 3-2 i slutminuterna.

I första halvlek tar HBK kommandot i matchen och man gör 1-0när man vinner bollen högt i plan. Dessutom 2-0 efter fint anfall i 29:eminuten. HBK fortsatte sitt fina spel från förra helgen och bara en stolpträff från att även göra ytterligare mål.

I regn o rusk och riktigt höstväder höjde sig Norrköping och man fick också energi när man gör 2-1 på straff. När de sen kan förvalta en hörna lite senare till 2-2 känns det tufft för HBK. Men ”blåklädda” skulle visa en härlig moral och lite ny energi i form av byten kunde också påverka positivt. För i slutskedet kan Jonatan Skantz bomba in avgörande 3-2 målet rakt upp i första krysset och avsluta denna tillställning.

- Killarna var värda tre poäng och skönt med lite marginaler med oss. Det blir en lättare bussresa hem och då kan man köpa att man är totalt genomblöt, avslutar Mattias Olofsson och Anel Rashkaj.

IFK Norrköping - HBK P17 2 - 3

Adam Wihed- Leon Krasniqi, Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein- Elliot Littorin (Elion Zekaj, 78), Elliot Magnusson- Thydell, Vincent Kabasi (Arvid Holmgren, 80) Oliver Kapsimalis (Erik Kjellson, 88)- Sam Wijk (Karl Jönsson, 80), Jonatan Skantz

Avbytare utan speltid: John Bunnert-König, Oscar Simonsson

Mål: 1-0 (14) Sam Wijk (Jonatan Skantz), 2-0 (29) Jonatan Skantz (Oliver Kapsimalis), 2-1 (66), 2-2 (73), 3-2 (88) Jonatan Skantz (ElionZekaj)

Tabell

P16

IFK startade bäst, men HBK tog ledningen genom Elion Zekaj i minut 17. IFK kvitterade i minut 33 och det var halvtidsresultat.

Andra halvlek var lite ostrukturerat från båda håll i ett böljande spel, där IFK var klart bäst på att sätta sina målchanser.

Matchen slutade 5-2.

IFK Göteborg – HBK P16 5 - 2

Theodor Andersen – Oscar Simonsson ( Vincent Kabasi, 55), Max Holmgren, Eric Kjellsson, Melker Ekenstjärna (Ludvig Ek 68), Zack Pettersson (Noah Hallonlöf, 77), Elion Zekaj, Noah Ljungberg (Lionel Tahiraj 82), Ludwig Arvidsson (Benjamin Krupic (64) – Karl Jönsson, Tion Salihu (Sam Wijk 55).

Mål 0-1 (17) Elion Zekaj, 1-1 (33), 2-1 (50), 3-1 (64) 3-2 (77) Sam Wijk, 4-2 (80), 5-2 (88)

Tabell

F17

Förlust efter en lite slarvig första halvlek där vi tillåter Kalmar att komma till för enkla avslut och inte kommer upp i nivå på egen planhalva. Det offensiva spelet fungerar bättre.

I andra halvlek lyfter vi oss och gör en bättre insats fram tills sista tio minuterna där vi inte riktigt orkar och Kalmar lyckas gör 2-5 och 2-6.

Våra två mål görs av Lilly Vegborn Green.

HBK F17 - IFK Kalmar 2 - 6

Ella Lindefors - Lea Thornberg (Wilma Thydell Magnusson, 60), Molly Hed, Maja Rydén, Maja Andersson (Chiara Turco, 80) - Sanna Fredin, Chiara Turco (Stella Lundberg, 73) - Lilly Vegborn Green (Annie Tydell Magnusson, 80), Elisa Codrino, Ida Karlsson (Tuva Wallin, 46) - Ebba Andersson (Svea Melin, 25)