Sammanfattning årsmötet 2024

På onsdagskvällen genomförde HBK sitt årsmöte i Sannarpsgymnasiets aula i samband med att föreningen fyllde 110 år. Årsmötet genomfördes på ett smidigt sätt och Pelle Nilsson valdes återigen till ordförande.

Pelle Nilsson öppnade mötet och välkomnade medlemmarna. Därefter väntade en parentation för de medlemmar som lämnat oss under senaste året.

Catharina Rydberg Lilja valdes återigen till årsmötets ordförande och Måns Persson valdes till årsmötets sekreterare. 

Ordförande Pelle Nilsson gick igenom verksamhetsberättelseför 2023 medan Niels Berger fyllde i med den ekonomiska redovisningen som visade en vinst för HBK-koncernen om ca 1,3 mkr. Årsmötet beslutade om en vinstdisposition om ca 1,3 mkr genom återbetalning av villkorade kapitaltillskott till Halmstads kommun och tre ytterligare kreditgivare. Det egna kapitalet uppgår efter vinstdispositionen till ca 5,1 mkr. Därefter föredrog Evelina Nilsson revisionsberättelsen varefter årsmötet gav styrelsen ansvarsfrihet för 2023.


Fyra motioner behandlades under mötet

1. Årsmötet beslutade att avslå motionen om att HBK:s styrelse och ledning ska verka för att HBK:s herrlag fortsatt ska spela sina hemmamatcher på Örjans vall. Det noterades att kommunens utredning avseende Örjans vall inte än presenterats och att styrelsens uppfattning är att beslut i frågan bör tas tidigast efter att sådan utredning lagts fram.

2. Årsmötet beslutade att ge styrelsen i uppdrag att fortsätta arbetet med utredningen avseende inrättandet av en Walk of Fame eller liknande och presentera en utredning för årsmötet när styrelsen fått klarhet i arenafrågan och en eventuellt ny träningsanläggning.


3. Årsmötet beslutade att HBK:s representationslag ska ha spelarnamn på ryggen av matchtröjorna när sådana representationslag spelar i landets högsta serie, med undantag för om särskilda skäl föreligger.


4. Årsmötet beslutade att ett framtida eventuellt beslut gällande VAR ska fattas av HBKs medlemmar och gav i uppdrag till styrelsen att följa utvecklingen i VAR-frågan och återkomma så snart ett konkret alternativ finns att ta ställning till. Det noterades att styrelsen inte är för VAR i dess nuvarande form.


Efter motionerna fastställdes verksamhetsplan och budget för2024. 


Årsmötet beslutade att styrelsen ska bestå av sju ledamöter plus en ordförande. Pelle Nilsson omvaldes till ordförande för en tid av ett år medan Niels Berger och Måns Persson omvaldes till ledamöter för en tid av två år. Därtill beslutades om nyval av Johanna Tideman och Victoria Wahlberg till ledamöter för en tid av två år.


Evelina Nilsson och Magnus Brönnert omvaldes till revisorer för en tid av ett år.


Conny Larsson (ordförande och sammankallande), Stellan Elmgren och Catrin Svensson valdes till ledamöter i valberedningen för en tid av ett år.


Därefter väntade prisutdelning. Vinnarna från dessa kommer att presenteras i separata artiklar inom de närmsta dagarna.


Därefter avslutades den formella delen av årsmötet och den informella delen tog vid varvid det bjöds på kaffe och tårta för att fira föreningens 110-årsdag. Först ut var damlagets nya tränare André Johansson varefter herrlagets tränare Magnus Haglund tog vid.


Efter Magnus Haglund anförande avslutades kvällen och HBK välkomnar er alla till damlagets hemmapremiär mot IK Rössö Uddevalla i division 1 södra den 6 april på Halmstad Arena respektive herrlagets hemmapremiär mot IFK Göteborg i Allsvenskan den 7 april på Örjans vall.


HBK vill slutligen rikta ett särskilt tacka till alla som närvarade vid årsmötet och för det engagemang som finns i och runt föreningen.