Notiser efter HBK - Malmö FF

Här kommer lite notiser efter gårdagens cupmatch mot Malmö FF där det blev förlust med 0-4.
Det var sjätte gången som HBK spelade cupsemifinal genom åren. En gång har det blivit final och det var 1995 när HBK slog AIK i denna och vann Svenska Cupen (eller Skandia Cupen som den hette då). De tidigare åren som HBK varit i semifinal är 1942, 1982, 1985, 1995 och 2003.

Senast HBK vann mot Malmö var 2008 och lagen har därefter mötts 18 gånger i Allsvenskan. Då hade HBK följande lag: Magnus Bahne – Mikael Rosén, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per Johansson – Michael Görlitz (Jesper Westerberg), Andreas Johansson, Sebastian Johansson, Marcus Olsson – Anel Raskaj (Tim Sparv), Anselmo.

Vid förra årets match i Allsvenskan mot Malmö FF var det 10 240 personer på plats. I går var det en publiksiffra på 8 043 personer. Den högsta publiksiffran hemma tidigare under en mars månad var 5 080, som sattes i premiären 2014 mot Örebro SK.

Matchen var HBK:s 174:e cupmatch genom tiderna. Det var totalt sjunde cupmatchen lagen emellan och HBK har vunnit bara en av dessa.

I årets interna skytteliga har Naeem Mohammed gjort tre mål. Sen följer ett gäng på ett mål: Jonathan Svedberg, Birnir Snaer Ingasson, Amir Al-Ammari, Viktor Granath, Gisli Eyjólfsson och Phil Ofosu-Ayeh.