Ida Karlsson flyttas upp till damtruppen

Ida Karlsson, som tidigare spelat för HBKs akademi, blir nu uppflyttad till A-laget.

Damtruppen utökas med en spelare som haft en fantastisk utveckling.


-Jag har sett Ida i flera matcher nu och hon har imponerat i samtliga, säger damansvarig Fredrik Andersson. 


Ida debuterade för damlaget i helgens träningsmatch och visade direkt att hon vill vara med och konkurrera. Ida kom in försäsongen 2023 från BK Astrio och spelade med HBK F15. Inför 2024 så flyttades Ida upp till F17 men hann bara vara med där i två månader innan hon nu tar nästa steg och flyttas upp permanent till damtruppen. 


HBK har ju en stor erfarenhet att flytta upp spelare från egna leden till representationstrupperna. Nu är ju damtruppen väldigt ung så det kräver inte så stor anpassning. Annars är det viktigt de unga spelarna får fortsätta att träna i grunder så inte man missar steg i sin fotbollsutbildning. 


HBK är stolta över att ännu en gång få flytta upp spelare från akademin och tackar samtidigt BK Astrio som utbildat Ida de första åren som ungdomsspelare. HBK tar ett stort ansvar och har utbildat väldigt många spelare i lagen som befinner sig i olika lag i närområdet. 

 

Damlagets tränare Andreé Johansson säger: 

- När jag så Ida första gången på vår träning så tänkte jag direkt; Varför har hon inte varit med här tidigare. Ida är en stortalang som direkt konkurrerar om en plats i laget. 


Ida själv är ganska lugn i sin personlighet och tar uppflyttningen med ro men säger att hon är beredd att jobba hårt på varje träning för att utvecklas ännu mer. Pappa Tobias berättar att egenträning med bollkontroll och mottagningar gnuggats lite extra på egen hand vilket man nu ser effekt av. Det var glada och förväntansfulla föräldrar i Anna och Tobias som var med när Ida skrev sitt första kontrakt inom fotbollen. 


Stort lycka till Ida Karlsson!