Förlust i DM för damerna

I gruppens andra match i DM, förlorade damlaget mot Is Halmia med 4 – 1.

- Vi gräver inte ner oss för det här utan väljer att titta på positiva delar där vi är lika bra eller bättre än Halmia i stora delar av matchen, säger HBKs tränare, Andreé Johansson.

I matchminut 19 gör Halmia 1 – 0 efter en styrning där bollen olyckligt dimper ner rakt framför fötterna på en Halmiaspelare. 2 – 0 kommer efter en omställning där HBK flyttat fram spelare. 3 – 0 är ett långskott som går över HBKs målvakt Ella Lindefors

HBKs Lova Rehnfors Tilmaz reducerar till 1 – 3 med ett mäktigt skott som var otagbartför Isabelle Sandström som var en av spelarna i HBK förra säsongen som lämnat för Halmia.

Direkt efter paus sliter sig Lova Rehnfors Tilmaz loss igen men blir nerdragen av en Halmiaspelare med frispark som följd. Det borde resulterat i ett rött kort för Halmia eftersom att Lova var helt fri.

-Min spontana känsla var solklart rött kort och efter att ha sett matchen i efterhand så stärks min uppfattning, säger Fredrik Andersson i HBK.

Frisparken som händelsen resulterade i slog Nicolina Svensson i ribban, ytterligare en av flera målchanser för HBK i matchen.

Det tog nästan 15 minuter in i andra halvlek innan Is Halmia var över på HBKs planhalva men då gör de samtidigt sitt fjärde mål. Ett väldigt fint avslut från långt håll. Strax efter har Halmia sin bästa period i matchen. HBK kommer tillbaka och gör en riktigt fin avslutning med flera bud på reducering.

-Vi ger aldrig upp utan fortsätter spela i 90 minuter + tillägg vilket säger mycket om moralen i den nya truppen som redan tagit form säger Mattias Hed i HBK. Det var en bra värdemätare där båda lagen saknade några spelare men ändå ger många svar, fortsätter han.

Ella Lindefors – Ellen W Bolmenius, Stina Theander, Tilde Duphorn, Moa Gustafsson – Ebba Sandgren, Nellie Granstam, Nicolina Svensson – Lova Rehnfors Tilmaz, Nora Hultgren, Lovisa Brogren.