Akademikollen vecka 11

Pojksidan i akademin var igång med sista omgången av Ligacupen. Flicklagen var spellediga.

P19

P19 spelade 1-1 mot Kalmar i ett soligt Kristianstad somockså bjöd på en kall vårvind. Matchen spelades i Kristianstad på grund av att Kalmar var på läger där.

I större delen av första halvlek var Kalmar det bättre lagetoch tog rättvist ledningen. Sista 5-10 minuterna av halvleken tog dock HBK överutan att det blir någon kvittering.

Under andra halvlek var det mestadels HBK som låg på för en kvittering även om Kalmar hade några chanser också. HBK kvitterade genom Malte Persson som fick bröstade in Svante Karlssons inlägg.

Kalmar FF P19 – HBK P19, 1-1 (1-0)

Startelva Måns Ramström – Emir El-Kathemi (Svante Karlsson, 68), Hugo Rödin, William Backhausen, Filip Andersson (Hjalmar Åberg, 65) – Nikola Vrban, Isaac Carlsson (Elliot Magnusson-Thydell, 80), Manfred Nilsson, Altin Mazreku (Edmond Berisha, 60) – Viggo Rolfsson (Marius Lerner, 30), Malte Persson
Mål 1-0 (7), 1-1 (74) Malte Persson (Svante Karlsson)

P17

P17 vann med 2-0 hemma mot LB07 i den avslutande matcheni ligacupen.

Första halvleken präglas av blandat spel men framföralltkanske lite slarvigt passningsspel från hemmalaget som ändå lyckas leda med 1-0i paus efter att Leart Asllani gjort 1-0 på egen hand.

Något bättre andra halvlek i spelet och man lyckas ocksågöra 2-0 när Arvid Holmgren hittar Leon Krasniqi som placerar in bollen i bortre.

HBK P17 –IF Limhamn Bunkeflo P17, 2-0 (1-0)

Startelva Adam Wihed - Svante Karlsson (Oliver Kapsimalis, 60), Kevin Andersson-Lönnergård, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein (Melker Ekenstjärna, 83) -Elliot Littorin, Elliot Magnusson-Thydell (Erik Kjellsson, 73), Leon Krasniqi - Jonatan Skantz (Tion Salhiu, 83), Leart Asllani (Sam Wijk, 68)

Mål 1-0 (37) Leart Asllani, 2-0 (78) Leon Krasniqi (ArvidHolmgren)

F17

F17 var spellediga denna helgen.

P16

P16 mötte Mjällby isista omgången av Ligacupen i fredags.

HBK kom inte riktigt upp i nivå och Mjällby var sylvassa på hörnor under fredagen.

Mjällby tar ledningen med 0-1 och 0-2 på hörnor. HBK kan reducera genom Benjamin Krupic till 1-2 i minut 31. Mjällby gör ett mål till på hörna. Matchen slutar 1-4.

HBK P16 – MjällbyAIF P16, 1-4 (1-4)

Startelva Theodor Andersen - Oscar Simonsson (Noah Ljungberg, 58 (Zack Pettersson, 70), MaxHolmgren, Gustav Buhre (Lukas Valsted, 70), Ludvig Ek (Melker Ekenstjärna (58)- Benjamin Krupic, Love Eriksson (Eric Kjellsson, 70), Vincent Kabashi, Elion Zekaj - Sam Wijk (Tion Salihu, 67), Ludvig Arvidsson,

Avbytare utan speltid John Wahlund

Mål 0-1 (6), 0-2(12), 1-2 (31) Benjamin Krupic (Max Holmgren), 1-3 (35), 1-4 (39)