Akademikollen vecka 10

Flera matcher från våra akademilag i helgen.

P19

P19 var det spelförande laget från matchens början till slut även om Öster i omställningar skapade någon farlig chans. HBK hade dock fler och borde tagit ledningen tidigare än vad det blev.

Hugo Rödin gjorde mål på en omställning i 79:e minuten och HBK spelade av matchen på ett betryggande sätt.

HBK P19 – Östers IF P19, 1-0 (0-0)

Startelva Måns Ramström – Emir El-Kathemi, Noel Wikström, William Backhausen, Filip Andersson – Linus Abrahamsson (Hugo Rödin, 66), Måns Andersson (Manfred Nilsson, 82), Olle Johansson, Marius Lerner – Viggo Rolfsson, Edmond Berisha (Malte Persson, 71)

Avbytare utan spel Noa Pastuhovic, Lukas Ek, Nikola Vrban, Isaac Carlsson

P17

P17 vann en blåsig tillställning på Vångavallens konstgräs med slutresultatet 2-0.

HBK hade medvind i första halvlek och startade också matchen bra spelmässigt. 1-0 i 9:e minuten när Jonatan Skantz fint spelar fram Sam Wijk som trycker in bollen. I 32:e utökar Jonatan själv till 2-0 på hörna. Stabil halvlek och rättvis ledning.

I den andra halvleken blir det mycket försvara där HBK ligger i sina block och försvarar på ett bra vis. TFF testar skott några gånger men de blockas eller går utanför och 2-0 står sig matchen ut.

Trelleborgs FF P17 – HBK P17, 0-2 (0-2)

Startelva John Bunnert-König - Leon Krasniqi, Kevin Andersson-Lönnergård (Svante Karlsson, 45), Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein - Elliot Littorin, Elliot Magnusson-Thydell, Elion Zekaj (Arvid Holmgren, 60), Oliver Kapsimalis - Sam Wijk (Leart Asllani, 45), Jonatan Skantz (Benjamin Krupic, 45)

Avbytare utan speltid Adam Wihed

Mål 1-0 (9) Sam Wijk (Jonatan Skantz), 2-0 (32) Jonatan Skantz (Oliver Kapsimalis)

F17

F17 slog Helsingborgs IF på bortaplan med 2-1.

P16

P16 åkte till Göteborg för att möta IFK Göteborg i söndags.

Matchen började med ett litet övertag för IFK. Efter en hörna kan IFK ta ledningen med 1-0. IFK gör även 2-0, innan HBK reducerar strax före paus till 2-1.

HBK hade några lägen att kvittera i inledningen men blev hårt straffade i IFKs omställningar.

Slutresultatet skrivs till 6-1.

IFK Göteborg P16 – HBK P16, 6-1 (2-1)

Startelva Theodor Andersen (John Wahlund (46), Zack Pettersson (Ludvig Ek (75), Max Holmgren (Gustav Buhre (78), Melker Ekenstjärna (Oscar Simonsson (76), Ludvig Arvidsson, Vincent Kabasi, Love Eriksson ( Ludwig Arvidsson (63), Eric Kjellsson (Noah Ljungberg (71), Karl Jönsson, Tion Salihu (Noah Hallonlöf (70),

Mål 1-0(21), 2-0 (34), 2-1 (44) Ludvig Arvidsson (Karl Jönsson), 3-1 (70), 4-1 (71), 5-1 (76), 6-1 (88)