Vi synar Kalmar FF

På lördag, 4/5, åker HBK:s herrlag till östkusten för attmöta Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Matchen börjar kl. 15.00.

RÖDA OCH GULA

Avstängd vid nästa gula kort: Ingen spelare i Kalmar riskerar avstängning för gula kort.

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast den 5 november på Örjans vall i den näst sista omgången av Allsvenskan 2023. HBK vann med 3–0 efter två mål av Naeem Mohammed och ett mål av Viktor Granath.

KOMMENTAREN

Kalmar FF mötte i måndags Mjällby AIF på Strandvallen i en målmässigt svängig match och förlorade med 3–2. Mjällby tog ledningen med 1–0 i den 18:e minuten och några minuter senare kvitterade Kevin Jensen för Kalmar. I den 34:e minuten gjorde Jacob Trenskow 2–1 till Kalmar. Precis före halvtidsvilan kvitterade Mjällby när Kalmars målvakt inte lyckades fånga ett inlägg. Andra halvlek var mållös fram till de sista sekunder på tilläggstiden. Då kunde Mjällby avgöra matchen när de gjorde 3–2 på en hörna.

Efter matchen blev en mycket besviken Rasmus Sjöstedt i Kalmar intervjuad i sändningen från Discovery+ och då sa han:

- Jag vet inte vad jag ska säga. Det är lite som det har sett ut sedan Allsvenskan började.

- Vi håller inte måttet. Jag tycker det är skit. Återigen är problemet att Mjällby inte behöver göra någonting för att göra mål på oss och vi måste göra allt för att göra mål på dem. Det är ingen allsvensk prestation av oss.

HEMMASTATISTIK

Förra året i Allsvenskan vann Kalmar åtta matcher på hemmaplan, förlorade fyra matcher och spelade tre oavgjorda matcher. Målskillnaden var 18–18.
I år har Kalmar haft tre hemmamatcher och de har blivit tre förluster.