Vi synar IF Elfsborg

På fredag åker HBK:s herrlag till Borås för en match mot IF Elfsborg. Boråslaget ligger på nionde plats i tabellen två poäng bakom HBK.

DETALJER

Vad IF Elfsborg– HBK

När Fredag 24 maj kl. 19.00

Var Borås Arena

Domare Tess Olofsson

TV-Sändning Discovery+

Biljetter elfsborg.ebiljett.nu


KLUBBEN

Namn IF Elfsborg

Bildades 1904

Allsvenska säsonger 80

Hemsida elfsborg.se

Tränare Jimmy Thelin

Lagkapten Johan Larsson


POÄNGSPELAREN

Michael Baidoo 6 (4 mål + 2 assist)

Simon Hedlund 5 (4 + 1)

Ahmed Qasem 5 (3 + 2)


RÖDA OCH GULA

Avstängd vid nästa gula kort: Andri Baldursson ochAhmed Qasem


SENAST LAGEN MÖTTES

I genrepet inför Allsvenskan 2024 möttes lagen på Borås Arena den 22 mars och då vann Elfsborg med 4–0. Målskyttar var Noah Söderberg, Arber Zeneli, Per Frick och Ahmed Qasem.


Den senaste matchen i Allsvenskan mellan lagen var mötet på Örjans vall den 25 september 2023 och då vann Elfsborg med 1–0. Inhopparen Jalal Abdullai avgjorde matchen i den 89:e minuten när han kom fri och sköt ett lågt skott i HBK-målvaktens vänstra hörn.


KOMMENTAREN

I söndags mötte Elfsborg GAIS på bortaplan och förlorade med2–1. Redan efter 18 minuter ledde GAIS med 2–0 och båda målen gjordes av Axel Henriksson. I den 40:e reducerade Michael Baidoo för Elfsborg till 2–1 med ett välplacerat skott.


Elfsborgs tränare Jimmy Thelin sa bland annat det här om matchen i sändningen från Discovery+:

- Jag tycker att GAIS kommer ut som vi förväntade oss med deras sätt att spela med direkta bollar, andrabollsspel och mycket folk i boxen. Vi klarade inte av att matcha det. De vinner den fighten och då skapar de chanser och tar ledningen välförtjänt. Det blir en ganska stor uppförsbacke på bortaplan med 0–2.

- Lärdomen för framtiden är just det här att vi gör en topprestation mot Malmö och sen Djurgården är bra borta men vi vinner inte de här duellerna. Vår lägstanivå är fortfarande lite för tunn. Högstanivån är väldigt, väldigt hög, så det vill vi jobba med.


MATCHFORM

19 maj GAIS – IF Elfsborg 2 – 1
15 maj IF Elfsborg – AIK 6 – 1
12 maj Djurgårdens IF – IF Elfsborg 2 – 0
5 maj IF Elfsborg – Malmö FF 3 – 1
29 april IF Elfsborg – IK Sirius 2 – 0
25 april IFK Norrköping – IF Elfsborg 4 – 2


HEMMASTATISTIK

Förra året i Allsvenskan hade Elfsborg den här resultatraden på Borås Arena:
15 10 3 2 33 – 13.
I år har de hittills spelat fem hemmamatcher och det har blivit tre segrar, en oavgjord match och en förlust. I den senaste hemmamatchen vann de med 6–1 mot AIK.


SENASTE STARTELVAN 

19 maj mot GAIS, borta – förlust (2 – 1) enligt 4-3-3-modellen
Bundgaard – Larsson (K), Holmén, Ibrahim, Kaib – Ouma, Baidoo, Thomasen – Qasem, Abdullai, A. Zeneli


VISSTE DU ATT …

… nya spelare inför året för IF Elfsborg är Rufai Mohammed (Inter Allies FC), (Terry Yegbe (SJK), Isak Pettersson (Stabæk), Dion Krasniqi (Varbergs Bois), Eggert Aron Gudmundsson (Stjarnan), Enzo Andrén (uppflyttad till A-laget), Ludvig Richtnér (uppflyttad till A-laget), Rami Kaib (Djurgårdens IF), Marcus Bundgaard (Vendsyssel FF), Arber Zeneli (AdanaDemirspor)


..följande spelare har lämnat IF Elfsborg sedan förra säsongen: Emmanuel Boateng (Konyaspor), Tim Rönning (Halmstads BK), Kevin Holmén (Degerfors IF, lån), Viktor Widell (Norrby IF), Sveinn Aron Gudjohnsen (Hansa Rostock), Alexander Bernhardsson (Holstein Kiel), Jack Cooper Love (Gais, lån), Hakon Rafn Valdimarsson (Brentford), Jeppe Okkels (Utrecht), Maudo Jarjué (Sandefjord), Melker Uppenberg (Oskarshamns AIK, lån)