Vi synar Djurgårdens IF

Efter två raka hemmamatcher är det nu dags för två bortamatcher för HBK:s herrlag. Första bortamatchen är mot Djurgårdens IF påTele2 Arena måndagen den 20 maj. Djurgården ligger på andra plats i tabellen fem poäng bakom Malmö FF.

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast på Tele2 Arena den 30 september 2023 i Allsvenskan och då vann Djurgården med 1–0. Målskytt i den 82:a minuten var Lucas Bergvall och det var hans första allsvenska mål. HBK hade ett antal chanser under matchens gång men lyckades inte få in bollen i mål.

KOMMENTAREN

Djurgården hade i torsdags en bortamatch mot IF Brommapojkarna och vann med 5–0. Redan iden 3:e minuten gjorde Tobias Gulliksen 1–0 till Djurgården. BP hade under första halvlek ett flertal målchanser utan att spräcka målnollan.

På drygt tre minuter i början av andra halvlek avgjorde Deniz Hümmet matchen till Djurgårdens fördel genom att göra två mål. Tokmac Nguen gjorde 4–0 innan Deniz Hümmet sköt in sitt tredje mål på straff.

Djurgården har nu fyra raka segrar i Allsvenskan utan att släppa in något mål. Med matchbollen i händerna, för sitt hattrick, sa Deniz Hümmet det här om Djurgårdens 5–0-sger mot BP i sändningen från Discovery+:

- Jag tycker att vi börjar bra och trycker ner dem. Sedan slappnar vi av lite men under hela matchen är vi solida och jobbar som ett kollektiv. I andra halvlek växlar vi upp. Jag tycker att vi vinner välförtjänt.

- Mitt första mål får jag prickskjuta in. Den satt fint.

- Det ligger i vårt DNA att vi ska vara stabila bakåt och hålla nollan och det kvittar vem som är motståndare. Håller du nollan i matchen har du stor chans att vinna matchen.

MATCHFORM

16 maj IF Brommapojkarna – Djurgårdens IF 0 – 5
12 maj Djurgårdens IF – IF Elfsborg 2 – 0
5 maj Västerås SK – Djurgårdens IF 0 – 2
1 maj Malmö FF – Djurgårdens IF 1 – 1, 5 – 2 efter straffar (Cupfinal)
28 april Djurgårdens IF – GAIS 1 – 0
25 april Djurgårdens IF – Malmö FF 0 – 1

HEMMASTATISTIK

Förra året i Allsvenskan vann Djurgården tio matcher påTele2 Arena och spelade två oavgjorda matcher och förlorade tre matcher. I år har Djurgården har haft fem hemmamatcher och det har blivit tre segrar, en oavgjord match och en förlust. Målskillnaden är 8–4. I den senaste hemmamatchen vann de med 2–0 mot IF Elfsborg.