Roger gjorde mål på Sporting

Roger Nordstrand kommer ursprungligen från uppländska Bälinge IF. Genom spel i pojklandslag fick Örgryte IS upp ögonen för anfallaren och som 17-åring debuterade han i allsvenskan för ÖIS.

Det blev 5,5 säsong i ÖIS A-lag som under denna tid spelade både i Allsvenskan, ettan och tvåan. Under 1995 gick han till norska SK Brann där han spelade sju matcher i Tippeligan. 


Året därpå flyttade han tillbaka till västkusten och Stenungsunds IF i div. 1. Under tre säsonger var han i stort sett ordinarie i laget som anfallare, och med 14 gjorda mål 1998 fick Tom Prahl upp ögonen för Nordstrand.


Omställningen till ett allsvenskt topplag gick inte smärtfritt för Nordstrand som under första säsongen endast vid fyra tillfällen satt på bänken, dock utan spel.


Då började guldåret 2000 bättre för Nordstrand, som i premiären borta mot Trelleborgs FF fick göra ett inhopp på topp. Det blev fyra inhopp före EM-uppehållet och vid omstarten fick han spela på topp tillsammans med Stefan Selakovic i bortamatchen mot GAIS. På en träning under veckan efter vred han sönder knäet och missade resten av säsongen.


Det dröjde till september året därpå innan han på allvar slogs om en plats i A-laget och han fick göra två inhopp i allsvenskan. Dock fick han lite överraskande chansen från start i returen borta mot Sporting Lissabon i UEFA-cupen. Det blev ett mål av Roger men det hjälpte inte när portugiserna vann med hela 6-1. Han gick skadad under hela 2002 och hans HBK-sejour var över.


Roger har senare arbetat som sjukgymnast i IFK Göteborgs ungdomssektion och har senare haft samma funktion i Örgryte IS.ROGER NORDSTRAND

Född 20 maj 1973.

Från Stenungsunds IF 1999, slutade 2003.

UEFA-matcher/mål: 3/1.

Allsvenska matcher/mål: 7/0.

Allsvensk i Örgryte IS 1990-95 (24/5).

Landskamper:1 U, 16 J, 18 P.