Morgan spelade i HBK under 1970-talet

Morgan Johansson lämnade Smögens IF när han gjorde sin militärtjänstgöring på I 16 i Halmstad och kom då till HBK. 

Efter flera fina insatser i vänskapsmatcher under sommaren kom debuten i början på augusti 1974 när HBK mötte Malmö FF. Han fick spela mittfältare från start och blev utbytt i paus.

 - Jag trodde det skulle vara ännu värre än det var att debutera mot så starkt motstånd. Mittfältet är väl inte min rätta plats egentligen, menade Morgan efteråt när han pratade med Hallandsposten.


Det skulle dröja nio omgångar, mot AIK på Råsunda, innan han var tillbaka och då var han mittback tillsammans med Bo Mattsson och dessa spelade tillsammans de sista fem omgångarna.

 
1975 spelade han från start i samtliga matcher förutom i de två sista mot Djurgården och Malmö FF då han inte var med alls. Flertalet av matcherna spelade han mittback men vid några tillfällen tog han steget upp på mittfältet.


Ett allsvenskt mål, mot Hammarby borta i sista matchen 1974, blev det för Morgan Johansson som, trots att han fick spela i U-landslaget, valde att lämna HBK och flytta tillbaka till sin moderklubb uppe längs den bohusländska kusten.MORGAN JOHANSSON

Född: 13 maj 1954.

Från Smögens IF 1974. Till Smögens IF 1976.

Allsvenska matcher/mål: 32/1.

Landskamp: 1 U.