Förlust efter tung första halvlek

HBK förlorade på lördagen hemma mot Mjällby med 1-3 efter 0-3 i paus.
Efter sju minuter tog bortalaget ledningen på ett långskott från Elliot Stroud. Sju minuter senare nickade Herman Johansson in 0-2.

I den 34:e minuten hade HBK sin bästa chans att kvittera när Naeem Mohammed kom fri. Noel Törnqvist i Mjällbys mål styrde avslutet till hörna.

Istället för 1-2 kom 0-3 när Vinicius Nogueria orsakade en straff minuten senare. Den straffen gjorde Adam Ståhl inget misstag på.

I andra halvlek var Mjällby bekväma med sin ledning och HBK tröstmålade på ett fint sätt när Amir Al-Ammari stack in bollen i djupled till en inhoppande Rasmus Wiedesheim-Paul. "RWP" var kylig och chiplobbade in 1-3.

Amir Al-Ammari hade också ett långskott i ribban under halvleken.

Nya tag på onsdag då BK Häcken kommer på besök.

Halmstads BK - Mjällby AIF, 1-3 (0-3)

Startelva Tim Rönning - Phil Ofuso Ayeh, Bleon Kurtulus, Joseph Baffoe, Marcus Olsson (Villiam Granath, 24), Vinicius Nogueira - Joel Allansson (Gisli Eyjolfsson, 46), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari (Albin Ahlstrand, 83) - Viktor Granath (Birnir Snaer Ingasson, 57), Naeem Mohammed (Rasmus Wiedesheim-Paul, 57)
Avbytare utan spel Tim Erlandsson, Thomas Boakye, Villiam Dahlström, Gustav Friberg
Mål 0-1 (7) Elliot Stroud (Niklas Röykjaer), 0-2 (14) Herman Johansson (Elliot Stroud), 0-3 (37) Adam Ståhl