Akademikollen vecka 21

P19 började veckan med två förluster nere i Nederländerna men som flertalet andra akademilag avslutade man veckan starkt.

P19

Efter en jämn matchinledning så tog HBK ledningen efter 36 minuter genom Hjalmar Åberg på nick. Strax innan paus kom Linus Abrahamsson fri och blev nedriven vilket gjorde att Filip Andersson rullade in 0-2 på straff.

Direkt i andra dödade Linus Abrahamsson matchen med sitt 0-3-mål. Sedan följde Altin Mazreku och Malte Persson med två mål till.

Kalmar FF P19 – HBK P19, 0-5 (0-2)

Startelva Noa Pastuhovic – Emir El-Kathemi (Albin Hyseni, 76), Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Filip Andersson (William Backhausen, 76) – Manfred Nilsson, Måns Andersson (Ludvig Arvidsson, 83), Olle Johansson (Altin Mazreku, 60), Hugo Rödin (Oliver Kapsimalis, 83) – Linus Abrahamsson (Isaac Carlsson, 67), Malte Persson
Avbytare utan spel John Bunnert König
Mål 0-1 (36) Hjalmar Åberg (Måns Andersson), 0-2 (43) Filip Andersson, straff, 0-3 (47) Linus Abrahamsson (Måns Andersson), 0-4 (62) Altin Mazreku (Manfred Nilsson), 0-5 (83) Malte Persson (Altin Mazreku)

P17

P17 spelade dubbla matcher under veckan.

HBK P17 tog inte marginalerna på sin sida för tillfället och Häcken tog med sig alla poängen efter 3-1 onsdagens match på Sannarp.

Hemmalaget gör också 1-0 efter ett mycket fint anfall hela vägen nerifrån som Ludvig Arvidsson kan avsluta fint framspelad av Elliot Littorin.

Häcken kvitterade till 1-1 i 57:e och 10 minuter senare gjorde man 1-2 på straff. När HBK i slutet försökte trycka på framåt så gjorde Häcken även 3-1 på en omställning.

HBK P17 - BK Häcken P17, 1-3 (1-0)

Startelva Adam Wihed - Elliot Littorin (Eric Kjelsson, 83), Svante Karlsson, Leon Krasniqi, Erik Ecklein - Ludvig Arvidsson (Melker Ekenstjärna, 83), Elliot Magnusson-Thydell (Elion Zekaj, 75), Erjon Kasumi (Arvid Holmgren, 65), Oliver Kapsimalis - Leart Asllani (Sam Wijk 65), Jonatan Skantz (Karl Jönsson, 75)

Avbytare utan speltid John Bunnert-König

Mål 1-0 (35) Ludvig Arvidsson (Elliot Littorin), 1-1 (57), 1-2 (67), 1-3 (90)

På söndagen åkte även P17 till Kalmar.

HBK tog ledning på hörna i den 30:e minuten genom Lennox Wyes-Pejle. Halvleken var en jämn historia.

I andra var HBK det bättre laget och hade bland annat två skott i stolpen men det blev inga fler mål. HBK tog därmed tre poäng med sig hem.

Kalmar FF P17 – HBK P17, 0-1 (0-1)

Startelva Adam Wihed – Leon Krasniqi, Kevin Andersson Lönnergård, Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle – Ludvig Arvidsson, Erjon Kasumi (Erion Zekaj, 60), Elliot Magnusson-Thydell (Benjamin Krupic, 89), Oliver Kapsimalis (Erik Ecklein, 85) – Leart Asllani (Elliot Littorin, 62), Jonathan Skantz (Sam Wijk, 75)
Avbytare utan spel John Bunnert König,
Mål 0-1 (30) Lennox Wyes-Pejle (Ludvig Arvidsson)

F17

F17 var spellediga under vecka 21.

P16

Fördel för HBK i första halvlek med många målchanser, men bollen ville inte in i mål.

Andra halvlek ser ungefär lika dan ut som första, där HBK har en handfull fina lägen. Men det är Helsingborg som kan göra 1-0 i en omställning, som också blir slutresultat.

Helsingborgs IF P16 -HBK P16, 1-0, (0-0)

Startelva John Wahlund - Oscar Simonsson (Ludvig Ek, 80), Gustav Buhre (Max Holmgren, 72), Eliot Rushiti, Melker Ekenstjärna - Benjamin Krupic, Eric Kjellsson, Elion Zekaj (Noah Ljungberg, 73), Zack Pettersson (Tion Salihu, 68) - Sam Wijk (Noah Hallonlöf, 88), Karl Jönsson (Ludwig Arvidsson, 85).

Avbytare utan speltid Theodor Andersen

Mål 1-0 (67).

F16

F16 var spellediga under vecka 21.

P15

P15 satt i samma buss som P19 och P17 under söndagen mot Kalmar. HBK vann matchen med 6-2.