Akademikollen vecka 20

Våra akademilag har varit i farten.

P19

P19 befinner sig i Nederländerna på Karel Stegemann Toernoii. Efter de två senaste årens finalplatser så var naturligtvis grabbarna sugna på att upprepa bedrifterna. Tyvärr slutade man trea i gruppsspelet som genomfördes under lördagen och söndagen. Det innebär att man under måndagen spelar placeringsmatcher om platserna 5-8.

P17

Det blev en tung fredagskväll för P17 när man förlorar med 0-1 mot Mjällby.

HBK har det mesta av spelet i första halvlek men lyckas inte komma till de riktigt heta lägena. Istället kan Mjällby göra 0-1 på frispark några minuter innan paus.

Andra halvleken väldigt konstig när man först får en spelare utvisad efter sitt andra gula i min 64 och därefter diverse konstiga domslut åt båda hållen. HBK kan få in en del bollar in i boxen ändå men det vill sig inte hela vägen.

När HBK dessutom får ytterligare en spelare utvisad från ingenstans tror alla att matchen är över. Men de blåa spelarna som avslutar matchen gör ett ärligt försök ändå och får ändå några chanser men det är Mjällbys kväll och de tar med sig alla tre poängen.

- Tråkigt att det blir som det blir i en annars väldigt snäll match att man kan hitta två utvisningar på det viset och bara vifta upp korten. Men hade vi varit effektivare framåt och gjort bättre saker själva hade vi inte hamnat där vi hamna heller. Vi får rannsaka oss själva och komma igen, avslutar Mattias Olofsson i P17.

HBK P17 - Mjällby AIF P17, 0-1

Startelva John Bunnert-König - Leon Krasniqi, Kevin Andrsson-Lönnergård (Utvisad 64), Lennox Wyes-Pejle (Utvisad 83), Erik Ecklein (Svante Karlsson, 60)- Ludvig Arvidsson (Leart Asllani,85), Elliot Magnusson-Thydell (Erjon Kasumi, 85), Arvid Holmgren (Elion Zekaj, 75) - Sam Wijk (Karl Jönsson, 45), Jonatan Skantz (Elliot Littorin, 70)

Mål 0-1 (40)

F17

F17 tog sin första seger i SM för flickor 17 södra Götaland när man slog Kvarnby IF med hela 11-1 på lördagen på Halmstad Arena. Ida Karlsson gjorde fyra mål, Lily Vegborn Green tre mål, Ebba Andersson två mål och Lea Thornberg & Ida Karlsson gjorde varsitt.

P16

Lund gör 0-1 i inledningen av matchen, men HBK tar över och gör 5 mål på 23 minuter och 5-1 i paus.

Lund reducerar till 5-2 direkt i andra halvlek, som böljade fram och tillbaka. HBK gör 6-2 i minut 86, som blir slutresultatet.

HBK P16 - Lunds BK P16, 6-2

Startelva John Wahlund - Noah Ljungberg (Oscar Simonsson, 55), Eliot Rushiti, Eric Kjellsson, Melker Ekenstjärna (Ludvig Ek, 75) - Benjamin Krupic (Tion Salihu, 65) Elion Zekaj (Gustav Buhre, 65) Zack Pettersson (Ludwig Arvidsson, 65) - Karl Jönsson, Sam Wijk (Max Holmgren, 75).

Avbytare utan speltid Theodor Andersen.

Mål 0-1 (5), 1-1 (17) Elion Zekaj, 2-1 (19) Karl Jönsson (Melker Ekenstjärna), 3-1 (28) Sam Wijk (Love Eriksson), 4-1 (31) Karl Jönsson, 5-1 (40) Karl Jönsson (Elion Zekaj), 5-2 (46), 6-2 (86) Tion Salihu (Ludwig Arvidsson)