Akademikollen vecka 17

I helgen som var spelades naturligtvis lite akademimatcher.

P19

P19 mötte, precis som herrlaget, Hammarby. Dock två dagarsenare och i Stockholm. Men resultatet blev det samma med en uddamålsseger (1-2) till HBK.

HBK gjorde en fin först halvlek där man framför under sistakvarten ägde bollen enormt mycket. HBK tog ledningen dock efter sex minuter när Altin Mazreku lobbade in bollen i målet efter ett inspel från höger.

Samme Altin skulle sedan i 45:e minuten avslutade den fina HBK-halvleken med att placera in 0-2.

Hammarby hade inte varit nöjda och kom ut delvis som ett nytt lag även om HBK var trygga med ledningen och att krypa hem lite. Efter slarv i en HBK-kontring slutade det med en Hammarbykontring och 1-2 efter 75 minuter.

Det blev ett stort tryck mot HBK-målet i en forceringsfas från ”Bajen” men HBK löste situationen och tog sin andra raka seger. Obesegrade efter fem omgång med två segrar och tre kryss.

Hammarby IF P19 – HBK P19, 1-2 (0-2)

Startelva Noa Pastuhovic – Emir El-Kathemi, Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Filip Andersson (Albin Hyseni, 83) – Linus Abrahamsson (Marius Lerner, 71), Måns Andersson (Manfred Nilsson, 71), Olle Johansson (Hugo Rödin, 59), Altin Mazreku – Edmond Berisha (Lukas Ek, 71), Malte Persson (William Backhausen, 89)
Avbytare utan spel Adam Wihed
Mål 0-1 (6) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 0-2 (45) Altin Mazreku (Edmond Berisha), 1-2 (75)

P17

HBK åkte på en tung förlust mot Gais med 2-1 i P17-allsvenskan.

Gais inleder matchen bra och är tuffa och fysiska i närkamperna. HBK får inte heller riktigt rätt på tekniken och passningsspelet på Gaisgårdens konstgräs. Man växer ändå in i halvleken och har en boll inne precis innan paus men målet blåses av för hands. Ställningen 0-0 i paus.

Bättre start på 2:a halvlek och när Erik Ecklein hittar fram till Jonatan Skantz kan man också ta ledningen med 1-0 i 59:e. Det skapas också lägen för 2-0 men det är istället Gais som kan kvittera till 1-1 på straff. Några minuter senare lyckas Gais ta sig fram på högerkanten och efter ett fint inlägg kan deras anfalle trycka in 2-1 med pannan. Små marginaler och Gais drar det längsta strået i denna match.

GAIS P17 – HBK P17, 2-1 (0-0)

Startelva Adam Wihed - Elliot Littorin (Leon Krasniqi, 65), Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein (Melker Ekenstjärna, 70) - Ludvig Arvidsson, Elliot Magnusson-Thydell, Arvid Holmgren (Erjon Kasumi, 80), Oliver Kapsimalis - Leart Asllani (Sam Wijk, 65), Jonatan Skantz (Karl Jönsson, 75)

Avbytare utan speltid John Bunnert-König

Mål 0-1 (59) Jonatan Skantz (Erik Ecklein), 1-1 (78), 2-1 (83)

F17

F17 förlorade på hemmaplan mot Kristianstad DFF med 0-2.

P16

P16 fick stryk borta mot GAIS med 2-1 efter 1-1 i paus.

GAIS P16 – HBK P16, 2-1 (1-1)

Startelva John Wahlund – Oscar Simonsson (Benjamin Krupic, 63), Lukas Valsted, Eliot Rushiti (Max Holmgren, 75), Melker Ekenstjärna – Zack Pettersson (Ludvig Ek, 75), Love Eriksson (Elion Zekaj, 35,Noah Ljungberg, 70), Erik Kjellsson (Elion Zekaj, 81) Tion Salihu (NoahHallonlöf, 67) – Karl Jönsson, Sam Wijk
Avbytare utan spel Theodor Andersen

Mål 1-0 (6), 1-1 (14) Karl Jönsson (Erik Kjellsson), 2-1(53)

F16

F16 spelade en träningsmatch borta mot IFK Göteborg i torsdags. Det blev förlust med 4-0.

P15

P15 spelade i Halländska P16-serien under söndagen och mötte Tvååker/Galtabäck på hemmaplan. P15 vann med 7-1 efter 4-0 i paus.