70 år sedan HBK gjorde tio mål på RIK

I dag för 70 år sedan tog HBK en storseger borta mot Redbergslids IK. Det blev till slut hela 10-1!

Efter att ha vunnit med 3-1 på hösten var det dags för match på Ullevi mot Redbergslids IK.

HBK tog ledningen redan i den 8:e minuten genom Lennart Westergren. Två snabba mål efter en kvart av Östen Ståhl och Åke Hallström (straff) så stod det 0-3. Hallström gjorde även fyran före paus.

Efter paus ökade Sylve Bengtsson till 0-5 innan det under sista kvarten blev ytterligare fem mål.

Seger tillslut med 1-10 och seriesegern var i praktiken säkrad. Med fyra omgångar kvar ledde HBK serien med åtta poäng och trettio mål.

---

Redbergslids IK – Halmstads BK 1 – 10

Rune Ludvigsson – Agne Persson, Åke Hallström – Gunnar Johansson, Sven Nilsson, Olle Ericsson – Olle Göransson, Lars-Olof Johansson, Östen Ståhl, Lennart Westergren, Sylve Bengtsson

Mål: 0-1 (8) Lennart Westergren, 0-2 (16) Östen Ståhl, 0-3 (17) Åke Hallström, straff, 0-4 (41) Åke Hallström, 0-5 (48) Sylve Bengtsson, 0-6 (75) Lars-Olof Johansson, 0-7 (76) Östen Ståhl, 0-8 (77) Östen Ståhl, 1-8 (82) Bertil Lundberg, 1-9 (84) Lennart Westergren, 1-10 (87) Lennart Westergren

Domare: Erik Johansson, Kungälv

Publik: 1 224 (Ullevi)