3-0-seger!

HBK tog emot BK Häcken på Örjans Vall under den härliga majkvällen. HBK och publiken njöt av vädret och 3-0-segern.
Häcken kom till Örjan med två raka segrar och var inför omgång näst mest målglada i Allsvenskan efter Malmö FF. Men på onsdagskvällen så lyckades man inte göra ett enda.

HBK tog ledningen genom Gabriel Wallentin efter 22 minuter. En högerhörna hamnade hos Jonathan Svedberg, lite flipperspel och vips sköt "Gabbe" in 1-0 i bortre krysset.

Hemmalaget skulle också göra 2-0 genom Naeem Mohammed. HBK kontrade i den 44:e minuten. Bollen upp till Naeem, Naeem satte tillbaka den till Al-Ammari och gav sig i väg i djupled. Amirs passning andades kvalitet och fri med målvakten placerade Naeem in 2-0.

Under första halvlek hade bortalaget svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Men skulle gästerna höja sig i andra halvlek?

Häcken gjorde ett trippelbyte och HBK gjorde sitt "trippla" mål direkt. Det hade knappt gått en minut av andra halvlek när Gisli Eyjolfsson spelade in bollen till Villiam Granath som träffade bollen tillräckligt mycket och med bra nog riktning för att det skulle bli 3-0.

Efter 3-0 hade HBK några omställningschanser men kunde inte utnyttja dem. Häcken hade bättre chanser men Tim Erlandsson i HBK-målet stod för en strålande insats. Tim gjorde fyra högklassiga räddningar i andra halvlek och fick hålla nollan i sin allsvenska HBK-debut på hemmaplan.

Halmstads BK - BK Häcken, 3-0 (2-0)

Startelva Tim Erlandsson - Phil Ofuso Ayeh, Joseph Baffoe, Gabriel Walletin, Vinicius Nogueira (Thomas Boakye, 58) - Gisli Eyjolfsson (Joel Allansson, 86), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari, Villiam Granath - Viktor Granath (Rasmus Wiedesheim-Paul, 69), Naeem Mohammed (Birnir Snaer Ingasson, 86)
Avbytare utan spel Tim Rönning, Bleon Kurtulus, Gustav Friberg, Albin Ahlstrand, Villiam Dahlström
Mål 1-0 (22) Gabriel Walletin, 2-0 (44) Naeem Mohammed (Amir Al-Ammari), 3-0 (46) Villiam Granath (Gisli Eyjolfsson)
Varningar Villiam Granath (76), Joel Allansson (90+2)