1-1 mot Kolding

Viktor Granath gjorde HBK:s mål när det blev 1-1 mot danska Kolding där nye Blair Turgott fick debutera med lite speltid på slutet.
Kolding började matchen bäst med ett större bollinnehav utan att skapa något i denna match som spelades 2 x 35 minuter.

Första chansen kom på en frispark från Vinicius Nogueira som en dansk försvarare höll på nickskarva i eget mål. I stället kom målet på den efterföljande hörnan när Viktor Granath (bilden) slängde sig fram och styrde in 1-0. Då stod klockan på 20 minuter.

Tre minuter senare kvitterade danskarna när Villads Westh placerade in bollen efter en omställning.

I sista minuten hade Ingason ett bra skott men så mycket mer hände inte i en halvlek där det blev mycket fram och tillbaka.

Efter paus gjorde Andreas Johansson comeback då han bytte med Joseph Baffo.

Tio minuter in på andra hade Kolding ett bra skott men Tim Rönning klarade det utan problem. Någon minut senare hade Viktor Granath en bra chans men där målvakten kom ut och kunde avböja det hela.

HBK genomförde ett trippelbyte och direkt efter hade danskarna ett skott i stolpen.

Nyinbytte Al-Amari hade ett bra frisparksläge men bollen gick rätt i muren. Lite senare byttes bl.a. Rasmus Wiedesheim-Paul och nye Blair Turgott in och Rasmus hade ett bra skottläge direkt.

Med tre minuter kvar hade Naeem Mohammed en bra nick som gick strax utanför.

Halmstads BK - Kolding IF  1 - 1

Startelva Tim Rönning - Joel Allansson (Gabriel Wallentin, 52), Bleon Kurtulus, Joseph Baffo (Andreas Johansson, 36), Vinicius Nogueira (Gustav Friberg, 52) - Albin Ahlstrand, Jonathan Svedberg (Amir Al-Ammari, 52), Gisli Ejyolfsson (Naeem Mohammed, 60), Villiam Granath (Rasmus Wiedesheim-Paul, 60) - Viktor Granath (Blair Turgott, 60), Birnir Snaer Ingason
Avbytare utan spel Alexander Nielsen, Tim Erlandsson, Marcus Olsson, Phil Ofosu-Ayeh, Alex Hall