HBK möter Häcken

Imorgon, söndagen den 30 juni spelar HBK:s herrlag den andramatchen i fyrlagsturneringen Ekerum Summer Park på Öland. De möter då BK Häcken.

I den första matchen i turneringen mötte HBK Kolding IF och matchen slutade 1–1. Viktor Granath gjorde HBK:s mål.

BK Häcken hade Kalmar FF i sin första match och förlorade med 3–2. Severin Nioule och Jeremy Agbonifo gjorde Häckens mål.

DETALJER

Vad BK Häcken – HBK

När Söndag 30 juni kl. 15.00

Var Ekerum Park, Ekerum Resort, ca 12 km söder om Borgholm

Domare Granit Maqedonci

TV-Sändning Sportbladet (aftonbladet.se)

Biljetter Gratis inträde

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast den 15 maj på Örjans vall i Allsvenskan och då vann HBK med 3–0. På en hörna i den 22:a minuten gjorde Gabriel Wallentin 1-0 till HBK. Strax före halvtidsvilan kontrade HBK och fri med målvakten placerade Naeem Mohammed in 2–0 till HBK. 30 sekunder in på andra halvlek gjorde Villiam Granath 3–0 till HBK när han vid straffpunkten sköt bollen i mål efter ett fint inlägg av Gísli Eyjólfsson.

Häcken tryckte på i andra halvlek för att få in ett reduceringsmål men Tim Erlandsson i HBK-målet stod i vägen och gjorde många högklassiga räddningar och fick hålla nollan i sin allsvenska HBK-debut på hemmaplan.

SENASTE STARTELVAN

28 juni mot Kalmar FF, Ekerum Park – förlust (3 – 2) enligt4-3-3-modellen
Abrahamsson – Sandberg, Hammar, Jansson, Nioule – Lindahl, Ek, Hjalmar – Agbonifo, Hrstic, Lindberg

VISSTE DU ATT …

… Den tidigare BK Häcken-spelaren och anfallaren Blair Turgott har skrivit på för HBK och han debuterade i HBK-tröjan mot Kolding IF.

… Häcken har haft Kalmarspelaren Axel Lindahl på lån under våren men han har nu skrivit ett permanent avtal med klubben från Hisingen.

… Edward Chilufya och Abdulrazaq Ishaq, som har varit på lån hos Häcken, har nu återvänt till FC Midtjylland respektive RSC Anderlecht.

…Häcken deltar i Europa Conference League i år. De går in i kvalomgång två och ställs mot vinnaren i mötet mellan Atlétic Club Escaldes från Andorra och F91 Dudelange (Luxemburg). Matcherna spelas 25 juli och 1 augusti.

Matchen har avsparkstid kl. 15.00 och spelas på Ekerum Park.