Onsdagen den 19 juni möter HBK:s herrlag GAIS i en träningsmatch i Bohuslän.

TV-Sändning aftonbladet.se

Biljetter Inget förköp. Entré betalas på plats.
Vuxna: 150 kr, ungdomar och pensionärer 100 kr, barn upp till 12 år gratis.

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast den 1 juni på Örjans vall i den sista omgången före sommaruppehållet i Allsvenskan. HBK vann med 4–0. Redan efter cirka 20 sekunder gjorde Villiam Granath 1–0 efter ett fint inlägg från Gisli Eyjolfsson.

I den 25:e minuten träffade Amin Boudri i GAIS stolpen. I stället för ett GAIS-mål utökade Amir Al-Ammari till 2–0med ett lågt skott vid målvaktens vänstra stolpe.

I andra halvlek, i den 73:e minuten, gjorde Phil Ofosu-Ayeh 3–0 till HBK på en snabb kontring. På tilläggstid fick HBK en straff när Albin Ahlstrand fälldes av GAIS-målvakten Mergim Krasniqi. Naeem Mohammed satte straffen säkert i mål och sedan var matchen slut.

VISSTE DU ATT …

… att GAIS har en lång tradition av att åka till Bohuslän och Kungshamn för att ha träningsläger där. Kungshamns IF och GAIS har starka band. Bland annat har landslagsspelare som Janne Olsson, Hasse Samuelsson, Osborn Larsson och Sten Pålsson gått från Kungshamns IF till GAIS.

Under matchen mot HBK kommer de att hylla GAIS- och Kungshamnsprofilerna Janne Olsson och Hasse Samuelsson som båda avled förra året.