Damlaget säkrade årets titel!

Halmstads Bollklubbs damlag hade kvalificerat sig för DM-final och Stafsinge IF stod för motståndet. En fantastisk fotbollsplan och bra väder gav bästa förutsättningar för matchen.

HBK började bäst och tog tag i taktpinnen direkt från start. Utan att skapa helt klara målchanser så förde man spelet. Efter en halvtimma kom Stafsinge mer in i matchen och jämnade ut spelet.

HBK gör fem byten i paus och det blev lite rörigt i inledningen av andra halvlek där Stafsinge hade sin bästa period och kunde tagit ledningen. Efter några justeringar i uppställningen kommer HBK in i matchen igen och Nicolina Svensson gör 0 – 1 direkt på frispark.

Strax efter gör Ida Karlsson 0 – 2 och det kändes avgjort. Stafsinge tyckte annorlunda och reducerade med 5 minuter kvar till 1 – 2.

Precis när matchuret passerat 90 min gjorde Nicolina sitt andra mål och punkterade matchen.

Just Nicolina har varit direkt avgörande för HBK i DM och gjort starka prestationer. Inte minst i slutspelet med målet mot Halmia i kvartsfinalen och tre mål mot Onsala i semifinalen.  Att vinna en titel är ju alltid kul och detta var damlagets andra DM-vinst sedan starten.

Alla lag är ju med och tävlar i DM och vi kan nu titulera oss Bäst i Halland.

Det är också väldigt kul att Ida Karlsson kommer in efter paus och bidrar med starkt spel och ett mål. Ida startade säsongen i vårt F16 och flyttades upp i F17 i februari. Efter bara några veckor i F17 flyttades hon upp i damtruppen efter att ha gjort stora framsteg.

Det visar att vår verksamhet i flickakademin är bra och redan har genererat många spelare till damtruppen.

Tyvärr får man endast använda sig av 16 spelare i matchtruppen i DM. Vi har gått runt på hela truppen under både grupp- och slutspel med stor framgång. I gruppspelet hade vi med spelare från F16 där Tilde Forsling knappt satte en fot fel på hela matchen och också var med och bidrog till att säkra titeln. Det är en titel som skall tillskrivas hela dam/flickverksamheten efter att gemensamt hjälpts åt till framgången.

Stort tack till Stafsinge IF för en bra match och fint arrangemang!