Bo Göransson debuterade 1967

Bo Göransson kom som ungdomsspelare från IF Leikin till Halmstads BK. Efter ett par säsonger i juniorlag och B-lag kom seriedebuten i april 1967. 

Till bortamatchen mot Fässbergs IF saknades Curt Jonsson och Bosse fick spela vänsterback. Det blev förlust med 1-2 och till matchen efter var Curt tillbaka. Men drygt en månad senare ändrade tränare Sylve Bengtsson till en fyrbackslinje och då kom Bosse med och spelade tretton raka matcher.


Året efter, fortfarande i div. 3, var han ordinarie som vänsterback och missade bara en match på hela säsongen.


I HBK:s comeback i div. 2 var han med i premiärlaget borta mot Hässleholms IF där det blev förlust med 1-2. Därefter tappade han platsen och det var först i slutomgångarna som han på allvar var tillbaka i startelvan igen.


Under 1970 spelade han drygt hälften av matcherna och hans enda mål i HBK-tröjan kom när han gjorde femte målet när IFK Malmö besegrades på Örjans vall med 5-1.


1971 blev det i stort sett bara spel i reservlaget. Han gjorde ett inhopp i seriefinalen borta mot Perstorp, förlust med 0-3 i en match som skulle bli tränare Jan Holmbergs sista i seriespel för HBK. Han fick även chansen i sistahemmamatchen i serien mot Helsingborgs IF. HBK hade redan säkrat seriesegern medan 3-3 resultatet innebar att HIF åkte ner i div. 3.


För Bo Göransson var matchen det sista framträdandet i HBK-tröjan och han gick inför 1972 över till BK Astrio.BO GÖRANSSON

Född 18 mars 1948.

Från IF Leikin 1965, till BK Astrio 1972.

Div. 2-matcher/mål: 22/1.

Div. 3-matcher/mål: 35/0