Christoffer Nyman 6 (4 + 2)

RÖDA OCHGULA

Avstängd vid nästa gula kort IsmetLushaku, Isak Ssewankambo och Max Watson

SENAST LAGEN MÖTTES

Lagen möttes senast på Örjans vall i Allsvenskan den 13 augusti 2023 och då vann Norrköping med 3–1. Amir Al-Ammari nickade in 1–0 till HBK i den 17:e minuten. Tolv minuter senare kvitterade Vito Hammershøy-Mistrati för Norrköping med ett skott i krysset. Christoffer Nyman kunde tre minuter senare skjuta in en retur från HBK:s målvakt Marko Johansson och göra 2–1 tillbortalaget.

I andra halvlek jagade HBK en kvittering men lyckades inte skapa några farliga chanser. I stället gjorde bortalaget 1–3 i minut 78. Vito Hammarhøj-Mistrati lyckades komma loss en bit ner på egen planhalva och kunde rättvänd uppfatta att Marko Johansson var långt ut. Vitos skott från 50 meter var bra nog för att hitta målmaskorna.

KOMMENTAREN

I förra omgången, söndagen den 14 juli, mötte IFK Norrköping Västerås SK på bortaplan och förlorade med 2–1. I början av andra halvlek tog Västerås ledningen med 1–0, när lånet från Hammarby, Abdelrahman Boudah, från nära hålla kunde stöta bollen i mål.

Norrköpings kvittering tre minuter senare. Christoffer Nyman slet sig fri på vänsterkanten och kunde passa bollen till Vito Hammarhøj-Mistrati, som sköt bollen i mål. Matchen såg ut att sluta oavgjort men i den 90:e minuten fick VSK-försvararen Herman Magnusson på en drömträff utanför straffområdet, när han med en yttersida på volley sköt bollen rakt upp i nättaket.

2–1-förlusten var Norrköpings åttonde raka match i Allsvenskan 2024 utan seger. Norrköpings lagkapten, Christoffer Nyman, sa det här om matchen i sändningen från Max:

- Klart det blir väldigt tungt när de gör mål i den 90:e minuten. Det är en otrolig träff han får, så det är tunga känslor just nu.

- Verkligen ett bättre försvarsspel idag. Vi kom ganska lågt. De droppar med många spelare, så det är svårt att sätta högre press. Jag tycker att vi ligger bra i positionerna och gör en bra försvarsinsats. Sedan kommer ett sådant skott och det är inte så mycket att göra åt. Vi har några lägen i slutet, som vi kan göra mål på men lyckas inte med det.

MATCHFORM

14 juli Västerås SK – IFK Norrköping 2 – 1
8 juli IFK Norrköping – Djurgårdens IF 1 – 3
29 juni IF Brommapojkarna – IFK Norrköping 3 – 2 (Träningsmatch)
25 juni IFK Göteborg – IFK Norrköping 1 – 0 (Träningsmatch)
1 juni IK Sirius – IFK Norrköping 5 – 1
27 maj IFK Norrköping – IFK Värnamo 0 – 4

HEMMASTATISTIK

Norrköping har i Allsvenskan i år spelat sex hemmamatcher på Platinumcars Arena och det har blivit två segrar och fyra förluster och målskillnaden är 8–16. I den senaste hemmamatchen förlorade de mot Djurgårdens IF med 3–1. Ísak Andri Sigurgeirsson gjorde Norrköpings mål.