Sakiri hittades i Makedonien

1996 lottades HBK mot Vardar Skopije i UEFA-cupen. HBK gick vidare men fick samtidigt upp ögonen för makedoniernas vänsterytter Artim Sakiri. Intresset var så stort att Sakiri flyttade till HBK inför 1997.

Redan i premiären hemma mot Malmö FF visade han upp sig för sin nya hemmapublik genom att göra det avgörande 3-1 målet. På våren var han helt ordinarie till vänster på mittfältet men under sommaren tappade han sin plats och fick ofta börja på bänken. Det blev totalt fyra mål under guldsäsongen och där det sista kom i 6-0 matchen mot IFK Göteborg.


Även 1998 svarade han för fyra mål, varav ett i sista matchen mot Trelleborgs FF, vilken blev hans sista i HBK-tröjan. Dock var han ordinarie hela säsongen på sin vänsterkant.


Efter HBK har han spelat i många klubbar, där de mest kända klubbarna är Tennis Borussia Berlin, CSKA Sofia, West Bromwich, Aalborg och i Inter Åbo där han var klubbkamrat med Magnus Bahne.


Den aktiva karriären slutade 2009 med spel i Qarabag i Azerbadjan.


Tillträdde i augusti 2014 som manager för FK Kukësi i förstaligan i Albanien men där han fick slut i maj året därpå. Senare manager för bl.a. Flamurtari och Shkêndija i hemlandet.ARTIM SAKIRI

Född 23 september 1973.

Från FK Vardar 1997, till FK Vardar 1999.

UEFA-matcher/mål: 9/1. 

Allsvenska matcher: 43/8.

Guld 1997, brons 1998.

Spel i Tennis Berlin, Malatyaspor, CSKA Sofia, West Bromwich, Aalborg BK och Inter Åbo.

Landskamper: 72 A (15 i HBK) för Makedonien.