HBK orkade inte stå emot

HBK gjorde en bra insats men orkade inte stå emot Malmö FF utan det slutade 1-5. Mest anmärkningsvärt var att Andreas Johansson fick hoppa in och är därmed den mesta allsvenske spelaren genom tiderna.
En tuff uppgift väntade HBK på söndagseftermiddagen borta mot regerande mästarna Malmö FF där inte Sead Haksabanovic var med.

HBK hade ett bra inlägg i tredje minuten som ställde till oreda utan att resultera. Annars var det en ganska jämn inledning. Nanasi (15) hade ett bra skott som Tim Erlandsson kunde mota.

Naeem Mohammed blev skadad och MFF fick ett tryck mot HBK. Han fick utgå och ersattes av nye Blair Turgott. Strax därefter blev det ett hemmamål när Anders Christiansen kunde raka in bollen.

I 29:e minuten kom kvitteringen när Birnir Snear Ingason snodde bollen och sköt via stolpen i mål.

Några minuter senare tog MFF ledningen igen. Sebastian Nanasi kom ner till kortlinjen innan han spelade fram Isaac Kiese Thelin som bara rakade in bollen.

Efter några skador var det fem tilläggsminuter i första halvlek men det hände inte så mycket mer. HBK gjorde en ganska bra halvlek trots ett bollinnehav på blott 20 procent.

HBK kom ut med samma lag efter paus. Andra halvlek fortsatte med mycket MFF men de skapade inte så mycket. Första chansen efter paus kom först i 74:e minuten då  MFF gjorde en omställning efter en HBK-hörna där Erik Botheim gjorde 3-1.

Tre minuter senare fick hemmalaget sin första hörna (!) men det gav inget. Då hade HBK redan haft fem...

Lite senare blev han inbytt - Andreas Johansson. Meste spelaren genom tiderna!

I 86:e minuten kunde Hugo Bolin göra 4-1 på en målvaktsretur. Det blev även 5-1 i 93:e när samme Bolin kunde lyfta in femman.

Malmö FF - Halmstads BK  5 - 1
Tim Erlandsson - Gabriel Wallentin (Thomas Boakye, 73), Joseph Baffo, Marcus Olsson (Andreas Johansson, 83), Vinicius Nogueira - Gisli Ejyolfsson, Jonathan Svedberg (Joel Allansson, 83), Amir Al-Ammari, Villiam Granath - Birnir Snaer Ingason (Rasmus Wiedesheim-Paul, 73), Naeem Mohammed (Blair Turgott, 20)
Avbytare utan spel Tim Rönning, Bleon Kurtulus, Albin Ahlstrand
Varning Gabriel Wallentin (68), Joseph Baffo (80)
Mål 1-0 (22) Anders Christiansen, 1-1 (29) Birnir Snaer Ingason, 2-1 (37) Isaac Kiese Thelin, 3-1 (74) Erik Botheim, 4-1 (86) Hugo Bolin, 5-1 (93) Hugo Bolin