Lär känna vårat nyförvärv, Niilo Mäenpää

Lär känna nyförvärvet Niilo Mäenpää som skrivit på för klubben i 2.5 år.
Vi hälsar Niilo Mäenpää, 26 år från finska Tavastehus, hjärtligt välkommen till klubben. Som ungdom spelade han i FC Hämeenlinna och i FC Haka i Finland. Seniorkarriären började i Inter Turko, fortsatte sedan till IFK Mariehamn och efter det blev det 2.5 år i Polen och Warta Poznan. Niilo har även spelat fyra landskamper med finska A-landslaget och varit en del av ungdomslandslagen i flera års tid innan dess. Nu har han signat 2.5 år för Halmstads BK. 

Hur känns det att vara här?
- Det känns jättebra att vara här, det gick ganska snabbt nu i slutet men det känns skönt att allt är klart. Hade första träningen idag med laget och det kändes bra. Spelarna och ledarna har tagit emot mig på ett bra sätt och det var även kul att se matchen i måndags. Självklart besviken över resultatet men det var en härlig atmosfär på arenan och jag ser verkligen fram emot att träffa fansen igen och att få spela på planen. 

Kan du beskriva dig själv som spelare och vad tror du att du kan bidra med till laget?
- Som spelare skulle jag beskriva mig som en "box to box" spelare. Jag gillar att springa mycket och jobba hårt för laget och vinna dueller. Jag är teknisk och en bra spelfördelare. Förhoppningsvis kunna göra en del assist och även några mål. 

Det blir första gången du spelar i Sverige. Vet du någonting om Allsvenskan sedan tidigare?
- Jag vet lite om ligan, jag har inte sett några matcher tyvärr men jag känner lite spelare som har spelat i Allsvenskan tidigare. Jag har hört att det är en bra liga med bra kvalité. Jag tror att ligan kommer funka bra för mig efter mina år i Polen, ligorna är nog ganska lika. 

Om vi bortser från fotbollen, hur är du som person?
- I en grupp är jag nog ganska tystlåten, men jag ser mig själv som en snäll och vänlig människa och jag är alltid ärlig.

Vad gör du på en ledig dag?
- Jag har en son, så när han är här brukar jag umgås mycket med honom. Ibland gillar jag att spela Playstation med mina vänner från Finland. När man spelar utomlands träffar man inte familj och vänner så ofta så det är ett bra sätt att umgås med dem på. Jag brukar även spela en del golf när tid finns. 

Vi ser fram emot att se vår nya nummer 16 på planen framöver! Välkommen!