Gary spelade både för Chelsea och HBK

När Gary Locke som sextonåring slutade skolan blev han lärling direkt hos Chelsea FC. Debuten i A-laget kom redan som 18-åring och han spelade med spelare som Phil Thompson och Trevor Francis i ungdomslandslaget som vann EM, men Gary blev skadad i semifinalen och kunde inte medverka i finalen.

Under tiden i Chelsea blev det drygt 300 matcher med bl.a. Dave Sexton som manager. Säsongen 1973/74 blev han vald som årets spelare i Chelsea - blott tjugo år gammal.


1982 lämnade han för spel i Crystal Palace där han var i tre år innan han på våren 1986 lämnade de brittiska öarna för ett äventyr som började i Halmstads BK.


Han var given som högerback hela säsongen även om han spelade en match som mittback uppe i Norrköping då Ulf "Puh" Jönsson saknades. Själv missade han två matcher i slutet på juli efter att ha blivit skadad i hemmamatchen mot Brage.


Avslutningsmatchen mot Örgryte i oktober blev hans sista allsvenska match och hans fotbollskarriär fortsatte på Nya Zeeland. Under fem säsonger blev det spel i Napier City Rovers, där han var lagkapten och blev mästare 1989.


Karriären avslutades sedan i Waikato United då Gary hunnit bli 38 år.



GARY LOCKE

Född 12 juli 1954.
Från Crystal Palace 1986, till Napier City Rovers 1987.
Allsvenska matcher/mål: 20/0.
Nya Zeeländsk mästare 1989 med Napier City Rovers.
Även spel i Chelsea.