Blev ett inhopp för Thomas

Thomas Jacobsson började i unga år att spela fotbollhemma i Getinge IF. I 15-årsåldern tog han steget över till HBK och via Elitpojkläger fick han spela i ungdomslandslag.

Som 19-åring fick han chansen av tränaren Jan Mak vid hemmamatchen mot Elfsborg sommaren 1983. Thomas var en av två reserver och när Peter Larsson med kvarten kvar, vid ställningen 3-3, fick ge upp fick Jacobsson chansen att hoppa in.


Han sa själv till Hallandsposten efteråt att det var nervöst att komma in, men det släppte när jag kom in. Jag hann väl inte uträtta så mycket under den kvart jag spelade, menade Thomas.


Några fler allsvenska matcher blev det inte för Thomas då detta var enda gången han var uttagen i truppen. Inför 1986 lämnade han för spel i Varbergs BoIS och efter två säsonger där blev det spel i IS Halmia.


Hans morfar Sture "Pue" Carlsson var mångårig ledare i både Getinge IF, IS Halmia och Hallands Fotbollförbund, medan hans morbror Leif Pue (tidigare Carlsson) har spelat för både HBK och IS Halmia.THOMAS JACOBSSON

Född 15 december 1963.

Från Getinge IF 1978, till Varbergs BoIS 1986.

Allsvenska matcher/mål: 1/0.

Landskamper: 12 J, 4 P.