Tack för allt, Erik Ahlstrand

Nu står det klart att Erik Ahlstrand lämnar HBK efter 12 år. Han skriver på för tyska klubben FC St. Pauli. 
Erik började spela fotboll redan som 5 åring i IF Leikin där hans pappa var tränare. Han kom till HBK som 11 åring och har stannat kvar sedan dess. Gått igenom ungdomsleden, akademileden och skrev på A-lagskontrakt 2019. Den säsongen gjorde han sin debut som 18 åring i Svenska cupen borta mot Östersund. 

När visste du att det var fotbollsproffs du ville bli? Har du haft andra drömmar eller mål tidigare?
- Det har faktiskt alltid varit fotbollen. Jag har fått frågan några gånger vad man hade gjort om man inte spelade fotboll men jag har aldrig haft något konkret svar på det. Det har alltid varit en karriär inom fotbollen som funnits för mig. 

Hur var det att representera svenska A-landslaget under januariturnén på Cypern och även få debutera mot Estland?
- Det var stort såklart, väldigt ärofyllt och jag känner mig tacksam. Det var kul att få lära känna spelare som man mött under säsongen. Ser man till lägret så var det en väldigt bra erfarenhet för mig och det var otroligt roligt att få komma in och spela några minuter mot Estland. 

Om du tänker tillbaka på din tid här i HBK, vad tar du med dig och vad är dina starkaste minnen?
- Man har ju varit här länge så det finns väldigt många minnen. Jag kommer ihåg när man var yngre och spelade cuper. Det var väldigt stort när man va yngre att få kamma hem vinster i cuper så det minns jag starkt. När jag kom upp till akademin i P17-P19 så blir det mer på allvar. Där minns jag speciellt i P19 där vi hade ett väldigt roligt och härligt gäng som vi spelade med och det gick bra på plan också så den tiden tar jag också med mig, säger Erik och fortsätter.

- Några specifika ögonblick som jag tar med mig lite extra från tiden här måste vara förra året när vi säkrade kontraktet hemma mot Kalmar. Det var en otroligt skön känsla och man kunde pusta ut innan sista matchen. Sen minns jag också hemmamatchen mot Landskrona i Superettan året innan när vi gjorde mål under tilläggsminuter och vann. Jag tror att det var gratis inträde den matchen också så det var väldigt mycket folk här. Sammantaget har det varit väldigt roliga år.

Avslutande ord från Erik Ahlstrand:
- Jag skulle vilja rikta ett stort tack till supportrar, alla runt om klubben, ledare och medspelare för denna tiden här i HBK. Det har varit en väldigt lärorik och rolig tid med både motgångar och medgångar. Det är många fina minnen som jag bär med mig härifrån. Till er supportrar där ute så känner jag att HBK är påväg någonstans. Förra säsongen kände vi verkligen att publikstödet och intresset ökade och det hoppas jag verkligen kommer fortsätta så att klubben kan ta ytterligare kliv. Tack för mig.