Seger i matchpremiären

Tim Rönning, Vinicius Nogueria och Birnir Snaer Ingasson fick debutera som vinnare i HBK-tröjan där Naeem Mohammed gjorde matchens enda mål mot IFK Göteborg på Valhalla IP.
IFK Göteborg hade väl mest boll inledningsvis men det var HBK som hade bäst chanser i första halvlek även om "Blåvitt" hade ett inåtskruvat inlägg som gick på rätt sida om stolpen med HBK-ögon.

Naeem Mohammed spelade fram Albin Ahlstrand men passning var något hård, Albin kom ur vinkel och IFK-målvakten kunde rädda till hörna.

Samma par hade en jättechans i en omställning men Gustav Svensson lyckades bryta. Naeem hade även ett skott precis utanför och borde kanske gjort mål på Vinicius inläggsfrispark men 0-0 i paus.

Naeem gjorde mål i andra halvlek istället när Oscar Wendts hemåtpass tappade fart på grund av den blöta planen. Naeem rundade målvakten och 0-1 efter 54 minuter.

IFK Göteborg bästa chans i andra halvlek var ett skott från distans av Oscar Pettersson som gick strax utanför Tim Rönnings bortre stolpe.

IFK Göteborg - Halmstads BK, 0-1 (0-0)

Startelva Tim Rönning - Phil Ofuso-Ayeh (Bleon Kurtulus, 62), Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Vinicius Nogueria (Gustav Friberg, 80) - Albin Ahlstrand, Jonathan Svedberg, Joel Allansson (Pontus Carlsson, 62), Birnir Snaer Ingasson (Villiam Granath, 68) - Naeem Mohammed (Leo Hedenberg, 76), Viktor Granath (Rasmus Wiedesheim-Paul, 68)
Mål 0-1 (54) Naeem Mohammed