Tim Rönning klar för HBK

Målvakten Tim Rönning, som tidigare spelat för IF Elfsborg, har skrivit på ett fyraårskontrakt för HBK. 
Tim Rönning startade sin fotbollskarriär som junior i Kilafors IF, norr om Gävle. I augusti 2014 gick han till Hudiksvalls FF men blev utlånad till Forsa IF samma år. Där stod han i målet 12 matcher i division 4 under 2014 och 2015. Sommaren 2015 tog Rönning ett större kliv och gick till IF Elfsborg där han började med att spela i Elfsborgs juniorlag. 2018 blev han erbjuden en plats i A-laget och skrev på ett 3.5 årskontrakt. Han gjorde allsvensk debut 2019 och har gjort 81 allsvenska matcher sammanlagt sedan dess. 

Under åren har Tim även representerat Sverige i U17-landslaget 2015 och U19-landslaget 2016-2018. Nu skriver Tim på ett fyraårsavtal med HBK. 

- Det känns superbra. Vi har pratat i några veckor här nu och det är väldigt skönt att allt är på plats och det känns härligt att vara här. Min uppfattning om HBK generellt är att det har alltid varit ett tufft lag att möta. Det är en del som jag vill vara med att bidra till nu, det ska vara tufft att komma hit till Örjans vall och spela fotboll. Sen har jag även fått känslan av att det är en väldigt familjär klubb vilket jag uppskattar, säger Tim.

Magnus Haglunds ord om Tim:
- Jag har en historia med Tim då han var spelare i Elfsborg när jag var tränare där. Han debuterade i A-laget när han var 18 år under min ledning på ett träningsläger mot HBK faktiskt. Sedan har jag följt Tim i alla år och han har utvecklats mycket under åren. Han har skaffat sig mycket erfarenhet, med över 80 allsvenska matcher trots att han bara är 24 år. Vi får en ung, hungrig och erfaren målvakt. Han har en fantastisk räckvidd med sin längd, som gör att han gör väldigt mycket räddningar. Han är en väldigt professionell, ambitiös och bra person som kommer passa väldigt bra i vår grupp. Tillsammans med målvaktstränare Dennis och med Tim Erlandsson kommer han ta ännu fler kliv. 

Hjärtligt välkommen till klubben, Tim!

Födelsedatum: 15 februari 1999
Moderklubb: Kilafors IF
Tidigare klubb: IF Elfsborg
Allsvensk debut: 2019 mot AFC Eskilstuna
Allsvenska matcher sammanlagt: 81 st sedan 2019