Seger på tisdagseftermiddagen

HBK vann rättvist på tisdagseftermiddagen med 2-0 när man tog emot Utsiktens BK på Söndrums IP. Efter en mållös första halvlek så blev det två mål i andra signerade Jonathan Svedberg och Birnir Snaer Ingasson.
En jämn inledning ute på Söndrums IP i Halmstad när HBK tog emot Utsiktens BK denna tisdagseftermiddagen. Det var många förändringar i HBK:s startelva i jämförelse med fredagens seger mot IFK Göteborg.

Det skulle dröja cirka en halvtimme innan det blev någon direkt målchans. Baffo bröt ett uppspel och han tog fram boll och serverade Viktor Granath i ett bra läge. Granath sköt i ribban. Någon minuter senare kom Utsikten till avslut men högt över från Ceesay på ett högerinlägg.

Rasmus Wiedesheim-Paul var stark och dribbla på egen hand men avslutet räddades till hörna efter 33 minuters spel. Hörnan nickade Marcus Olsson en bit utanför.

"Ralle" nära igen någon minut senare men en benparad av Utsiktens målvakt efter avslutet från ganska nära håll men halvdålig vinkel.

En jämn första halvlek där HBK tog över mer och mer och var det laget som skapade de flesta målchanserna. Dock 0-0 i paus.

HBK började småtrevligt i andra halvlek där högerkanten skapade ett läge men Utsiktens målvakt var först på boll.

Efter 10 minuter i andra skapade Utsikten ett läge efter gamla HBK:aren Lorent Mehmetis inlägg. Det blev ett skott som täcktes av Jonathan Svedberg till hörna. Hörna nickades sedan över.

Utsikten fick en boll i mål efter 57 minuter men domaren var snabb att blåsa frispark då Phil Ofuso-Ayeh hade blivit rejält ruffad.

HBK gjorde en del byten efter dryga timmen spelad. Strax därefter hade HBK ett längre anfall som slutade med att Jonathan Svedberg sköt in 1-0 från cirka 20 meter.

Bra chans för HBK i 72:a minuten. Albin Ahlstrand hittade ut till Bleon Kurtulus, som i sin tur spelade fram Villiam Granath. Granath hittade sedan Rasmus Wiedesheim-Paul som sköt och bollen räddades av en utespelare i närheten av mållinjen till en resultatlös hörna.

HBK gjorde 2-0 i 83:e minuten. Ingasson vann bollen, drev fram och placerade in 2-0 från 17-18 meter.

Halmstads BK - Utsiktens BK, 2-0 (0-0)

Startelva Tim Erlandsson - Phil Ofuso-Ayeh (Bleon Kurtulus, 61), Joseph Baffo (Andreas Johansson, 46), Marcus Olsson (Gabriel Wallentin, 46), Gustav Friberg (Vinicius Nogueira, 61) - Pontus Carlsson (Birnir Snaer Ingasson, 61), Albin Ahlstrand, Joel Allansson (Jonathan Svedberg, 46), Villiam Granath (Leo Hedenberg, 79) - Viktor Granath (Naeem Mohammed, 61), Rasmus Wiedesheim-Paul
Avbytare utan spel Tim Rönning,
Mål 1-0 (63) Jonathan Svedberg (Birnir Snaer Ingasson), 2-0 (83) Birnir Snaer Ingasson