Akademikollen vecka 4

De två äldsta akademilagen åkte till Norge för matcher mot Sarpsborg. På grund av snö blev motsvarande match för P16 inställd. Nya P15 dubblerade.

P19

Hemmalaget startade starkast i matchen, tryckte ner HBK men tog först ledningen när HBK kommit in i matchen. HBK kvitterade snabbt och gjorde även 1-2 precis innan paus.

HBK var mer dominerande under andra men Sarpsborg kvitterade efter 73 minuter men HBK gjorde matchens enda mål två minuter senare.

Sarpsborg08 U23 - HBK P19, 2-3 (1-2)

Startelva Måns Ramström (Noa Pastuhovic, 46) - Emir El-Kathemi (Filip Andersson, 42), Hugo Rödin (Albin Hyseni, 46), Hjalmar Åberg (Hugo Rödin, 64), Nils Onnebo (Marius Lerner, 64) - Linus Abrahamsson (Wilton Ljunggren, 46), Olle Johansson (Måns Andersson, 46), Manfred Nilsson (Isaac Carlsson, 46), Marius Lerner (Altin Mazreku, 46) - Malte Persson (Lukas Ek 46), Viggo Rolfsson (Edmond Berisha, 46) Mål 1-0 (26), 1-1 (28) Viggo Rolfsson (Olle Johansson), 1-2 (43) Malte Persson (Manfred Nilsson), 2-2 (73), 2-3 (75) Edmond Berisha (Lukas Ek)

P17

Hemmalaget tog ledningen efter lite missförstånd i 23:e, därefter är det HBK som skapar en hel del lägen innan man lyckas omvandla chanserna till mål. Precis innan halvtid chippar provspelande Jonatan Skantz in 1-1 fint framspelad av Erik Ecklein.

I den andra halvleken var det ett effektivare HBK som lyckades göra hela fem mål framåt. Oliver Kapsimalis gjorde 2-1 men Sarpsborg kvitterade direkt till 2-2 i 50:e. Sen var det i tur och ordning Ludvig Arvidsson, Jonatan Skantz, Eliiot Littorin (ny från Djurgården) och Sam Wijk som står för de resterande målen denna fina eftermiddag.

Sarpsborg P17- HBK P17, 2-6 (1-1)

Startelva Adam Wihed (John Bunnert-König, 46) - Leon Krasniqi (Elliot Littorin, 60), Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle (Elliot Magnusson-Thydell, 80), Erik Ecklein (Melker Ekenstjärna, 45) - Ludvig Arvidsson (Leon Krasniqi, 80), Elliot Magnusson-Thydell (Vincent Kabashi, 46), Oliver Kapsimalis - Leart Asllani, Jonatan Skantz (Sam Wijk, 60)

Mål 0-1 (23), 1-1 (43) Jonatan Skantz (Erik Ecklein), 1-2 (47) Oliver Kapsimalis (Leart Asllani), 2-2 (50), 2-3 (57) Ludvig Arvidsson, 2-4 (67) Jonatan Skantz (Melker Ekenstjärna), 2-5 (81) Elliot Littorin (Svante Karlsson), 2-6 (90) Sam Wijk (Leart Asllani)

P16

P16 skulle ha följt med till Norge men planen den matchen skulle spelas på var inte spelbar på grund av snö.