Magnus Haglunds avtal förlängs

Klubben och Magnus Haglund har kommit överens - Förlänger avtalet fram till 2026. 
Magnus får förtroendet att fortsätta resan framåt som huvudtränare för herrlaget efter att klubben visat sin tydliga ambition om att förlänga hans avtal. 

- Det känns såklart väldigt bra att få fortsätta leda den sportsliga verksamheten i HBK över de närmsta tre åren. Det är givetvis väldigt smickrande att klubben vill fortsätta ha mig kvar. Det blev ingen lång eller utdragen process utan vi vet i grunden vart vi har varandra och den gemensamma vägen framåt som vi delar väldigt tydligt, säger Magnus. 

Ser din roll likadan ut som tidigare år?
- Ja, det är grunden och tanken men sen är det ett jobb där arbetsuppgifterna är breda. Att vara manager är att vara huvudtränare men det handlar också om att ta hand om sportchefs-sysslor som spelarlogistik och annat. I detta har jag även god hjälp av klubbchef Jesper Westerberg. 

Kan du berätta om din resa sedan 2019?
- Det har varit en väldigt spännande resa. Jag kom in i ett läge där det var tufft för klubben i Superettan och ekonomiskt var det minst sagt en väldigt utmanande situation. Vi lyckades vända den trenden när vi 2020 tog oss upp i Allsvenskan igen. Det var en bra allsvensk säsong men som ändå inte kröntes med att hänga kvar. Det blev en motgång som sen då blev en väldigt stor utmaning att komma tillbaka ifrån. Att vända på de tankar och känslor som en sådan situation leder till, både för klubben och för spelare och ledare. Därför ser jag säsongen 2022 som en av mina större bedrifter, när vi lyckas vända det och ta oss upp igen, plus den fortsatta utvecklingen som vi hade under 2023. Detta sammantaget gör att det känns väldigt spännande framåt. Vi är ute på en resa och vi har kanske inte ens kommit halvvägs så som jag ser det. 

Vad ser du för utmaningar framåt?
- Utmaningen är inte minst det starka motståndarna vi har i Allsvenskan, det är en väldigt tuff serie. Vi behöver förbättra våra träningsförhållande, som iallafall halva året inte är på den nivån som många av våra motståndare. Så det finns utmaningar men vi är ett härligt gäng som jobbar tillsammans i en fantastiskt fin förening. Dessutom många intressanta och spännande idéer om hur vi ska ta oss an framtiden. Det känns väldigt bra och jag tycker att framtiden för Halmstads bollklubb ser ljus ut.