Sønderjyske segrade

HBK mötte under lördagen Sønderjyske i Spanien. Ett Sønderjyske som leder den danska andraligan och som vann matchen efter matchens enda mål.
Friläge för Sønderjyske efter 17-18 sekunder men avslutet gick utanför. Nytt kanonläge för danskarna i fjärde minuten när Vinicius Nogueira halkade vid ett inspel i straffområde. Avslutet från danskarna gick i ribban och ut till inspark. Danskarna var det bättre laget första 30 minuterna och HBK hade svårt att. få till något eget anfallsspel.

Sønderjyske hade en bra frispark strax utanför och efter 40 minuter kom den andra ribbträffen för danskarna. HBK hade väldigt svårt att ta sig förbi pressen och behålla bollen på offensiv planhalva under första halvlek. Anfallen blev väldigt korta men även om danskarna skapade en del så stod det 0-0 i paus.

En hel del HBK-byten i paus. Bättre av HBK inledningen av andra. Man hamnade lite högre upp och hade lite mer anfallsspel. HBK bästa chans dittills kom i 72:a minuten. Vinicius Nogueira kämpade sig fram och hans inlägg styrdes via ett försvarande ben och stundsade upp på ribban två gånger innan Sønderjyskeförsvarare fick bort bollen.

Sønderjyske tog ledningen efter 79 minuter när man avancerade centralt. Man hittade till ett avslut som Tim Erlandsson räddade men returen kunde gästernas Søren Andreasen raka in i kamp med några HBK:are.

Lite tryck för HBK efter målet med ett par hörnor i rad utan att det blev någon större målchans.

Sønderjyske skapade de bästa målchanserna under matchen och HBK hade svårt i anfallsspelet där andra halvlek var bättre än den första.

Halmstads BK - Sønderjyske, 0-1 (0-0)

Startelva Tim Erlandsson - Phil Ofuso-Ayeh (Leo Hedenberg, 46), Andreas Johansson (Joseph Baffo, 46), Marcus Olsson, Vinicius Nogueira (Gustav Friberg, 81) - Albin Ahlstrand, Joel Allansson (Jonathan Svedberg, 46) , Amir Al-Ammari (Pontus Carlsson, 46), Villiam Granath (Birnir Snaer Ingasson, 62) - Viktor Granath (Gísli Eyjólfsson 70), Rasmus Wiedesheim-Paul (Alex Hall, 70)