FFA fick stipendium

Sedan mer än 50 år tillbaka delar Rotaryklubb ut ett stipendium till verksamheter eller personer som på något sätt har en funktionsvariation. I år är deras stipendiat Halmstad BK och deras satsning ”Fotboll för alla”. 

2010 startades ett samarbete mellan HBK och initiativet "Tre Hjärtan" som numera är känt som "Fotboll För alla". Lag som riktar sig till ungdomar och vuxna med någon form av funktionsvariation. Idag finns det ca 65 tjejer och killar som har det gemensamma intresset att spela fotboll tillsammans i HBK. 


Kenth Johansson, som är tränare i för FFA, berättar: 

- Vi tränar tillsammans varje fredag, samma tid, samma dag och samma plats. För våra spelare är det viktigt med struktur och att man inte gör några större förändringar. Vi har en grupp för yngre barn mellan 6-12 år, sen har vi tre grupper för junior och vuxna. För oss är det viktigt att vi har en bredd, vi heter ju 'Fotboll För Alla'. Alla är välkomna till oss oavsett funktionsvariation, bara du vill spela fotboll för HBK. För våra spelare är det viktigt att få ha klubbmärket på sina kläder. Att stolt få visa upp att man faktiskt spelar för Halmstads Bollklubb. 


- Det handlar inte bara om fotboll utan också mycket om kamratskap. Det sociala är oerhört viktigt. Att man kan utvecklas som person genom att få fotbollsgemenskapen. Framförallt att få komma och träffa sina kompisar varje vecka är mycket betydelsefullt. 




Motivering från Rotaryklubb Halmstad:

Vårt stipendium är i form av ett ekonomiskt bidrag. I vårt arbete med att utse årets stipendiat så enades vi om att HBK:s satsning ”Fotboll För Alla” skulle vara mottagare av vårt stipendium. Mycket tack vare klubbens tydliga mål och klara vilja att fortsätta utveckla verksamheten. 


Kenth Johansson är tydlig med klubbens viljeinriktning, ”-Vår verksamhet behöver utvecklas med fler ledare men framför allt utbildade ledare i funktionsvariationer men även i anpassad träning. Att kunna erbjuda utbildning är prioritet.” 


Vårt mål, från Rotarys sida, är att HBK skall få bättre förutsättningar att kunna erbjuda någon extra aktivitet, utöver det vanliga, och därmed öka livskvaliteten för dessa spelare.