Akademikollen vecka 5

Våra akademilag var i farten igen i helgen som gick.

P19

P19 spelade dubbla matcher mot Vinbergs IF:s A-lag ifrån division 3 och Varbergs BoIS P19. Det blev 5-2 och 4-1 i de matcherna där tränarstaben med Alexander Sakac i spetsen kunde erbjuda mycket speltid för alla tillgängliga spelare i P19-truppen.

I matchen mot Vinberg var det HBK för hela slanten från början till slut. HBK borde gjort fler mål och hanterat Vinbergs få anfall på ett bättre sätt.

På söndagen var Varberg det bättre laget inledningsvis men HBK tog över allt eftersom och vann rättvist.

HBK P19 - Vinbergs IF A, 5-2 (4-0)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi (Nils Onnebo, 67), Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Filip Andersson (Albin Hyseni, 78) - Linus Abrahamsson (Isaac Carlsson, 78), Olle Johansson, Hugo Rödin (Manfred Nilsson, 78), Altin Mazreku (Lukas Ek, 67) - Edmond Berisha (Malte Persson, 83), Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Adam Wihed, Wilton Ljunggren, Marius Lerner, William Backhausen, Nikola Vrban
Mål 1-0 (5) Altin Mazreku, 2-0 (11) Viggo Rolfsson (Linus Abrahamsson), 3-0 (23) Altin Mazreku (Hugo Rödin), 4-0 (40) Viggo Rolfsson, 4-1 (72), 5-1 (78) Edmond Berisha (Nils Onnebo), 5-2 (90)

HBK P19 - Varbergs BoIS P19, 4-1 (2-1)

Startelva Adam Wihed - Nils Onnebo (Filip Andersson, 75), Albin Hyseni, William Backhausen (Hjalmar Åberg, 58), Wilton Ljunggren (Emir El-Kathemi, 75) - Nikola Vrban (Altin Mazreku, 67), Manfred Nilsson, Isaac Carlsson (Hugo Rödin, 67), Marius Lerner (Vincent Johansson, 54) - Malte Persson, Lukas Ek (Linus Abrahamsson, 75)
Avbytare utan spel Noa Pastuhovic, Noel Wikström
Mål 0-1 (6), 1-1 (17) Marius Lerner, 2-1 (37) Lukas Ek (Malte Persson), 3-1 (72) Albin Hyseni (Nils Onnebo), 4-1 (77) Emir El-Kathemi (Albin Hyseni)

P17

2-2 för P17 under söndagen på ett blåsigt Sannarp.

Efter en svag första halvlek framförallt i passningsspelet och i värderingen när man skall göra vad. Det gjorde också att det blev mycket spring och man fick lägga energi på att jaga bollen. 0-1 till gästerna efter vunnit boll högt och fint skott i bortre som var ställningen även i paus.

Betydligt bättre andrahalvlek av hemmalaget som först gjorde 1-1 på straff. Därefter gjorde Varberg 1-2 på omställning innan HBK kunde kvittera till 2-2 i 80:e.

Ett rättvist resultat meden halvlek var och chanser att avgöra för båda lagen.

HBK P17 - Varbergs BoIS P17, 2-2 (1-1)

Startelva John Bunnert-König - Elliot Littorin (Alfred Hilding, 45), Svante Karlsson, Arvid Holmgren (Elion Zekaj, 75), Erik Ecklein - Leon Krasniqi (Erik Ecklein, 82), Erjon Kasumi (Vincent Kabashi, 45), Elliot Magnusson-Thydell, Oliver Kapsimalis – Leart Asllani (Karl Jönsson, 75), Ludvig Arvidsson

Avbytare utan speltid John Wahlund, Benjamin Krupic

Mål 0-1 (39), 1-1 (52) Leart Asllani, straff, 1-2 (67), 2-2 Ludvig Arvidsson (Oliver Kapsimalis)

P16

Även P16 träningsspelade mot Varbergs BoIS under söndagen.

HBK startade klart bäst och gjorde tre mål första 25 minuterna. I inledningen av andra halvlek var HBK bättre fram till sista 20 minuterna där Varberg tog över lite och kunde reducera till 3-1, vilket blev slutresultatet.

HBK P16 - Varbergs BoIS P16, 3-1 (3-0)

Startelva John Wahlund (Theodor Andersen 45) - Zack Pettersson (Oscar Simonsson, 53), Max Holmgren, Eric Kjellsson, Melker Ekenstjärna - Benjamin Krupic, Love Eriksson (Jakob Barkstedt, 68) Elion Zekaj (Elliot Rushiti, 60) Noah Hallonlöf (Lionel Tahiraj, 68) - Karl Jönsson (Abdishakur Abdirashid, 68) Tion Salihu (Zack Pettersson, 79)

Mål 1-0 (2) Karl Jönsson (Benjamin Krupic), 2-0 (15) Benjamin Krupic, 3-0 (25) Tion Salihu (Benjamin Krupic), 3-1 (69)

F16

F16 spelade hemma mot Ängelholms FF och vann med 4-1 efter att legat under med 0-1 i paus.