Vi synar Mjällby AIF

HBK:s herrlag åker på lördag till Blekinge för att möta Mjällby AIF på Strandvallen i den 21:a omgången av Allsvenskan. Mjällby ligger på fjärde plats i tabellen.

SENAST LAGEN MÖTTES

HBK mötte senast Mjällby på Örjans vall den 11 maj i den åttonde omgången. Mjällby dominerade matchen från början och tog ledningen redan i den 7:e minuten genom Elliot Stroud. Innan första halvlek var över hade Mjällby gjort två mål till. Målskyttar Herman Johansson och Adam Ståhl.

I andra halvlek bevakade Mjällby ledningen och Rasmus Wiedesheim-Paul kunde reducera till 3–1 i minut 71.

KOMMENTAREN

I måndags mötte Mjällby AIF IFK Norrköping på bortaplan och vann med 2–1. I den 14:e minuten gjorde Imam Jagne 1–0 till Mjällby när han sköt ett hårt skott upp i nättaket. En kvart senare utökade Mjällbys nyförvärv Timo Stavitski ledningen till 2–0 när han lobbade bollen över Norrköpingsmålvakt in i mål.

I andra halvlek tryckte Norrköping på för ett reduceringsmål, och fick utdelning genom Christoffer Nyman efter 69 minuters spel. Mer än så blev det däremot inte för Peking, och Mjällby vann med 2–1 i Östergötland.
I slutet på första halvlek blev Mjällbys målvakt Noel Törnqvist skadad och han ersattes av Alexander Lundin.

Efter matchen blev Manasse Kusu intervjuad i sändningen från Max. Det var Manasses första match i Mjällby efter att nu i augusti ha blivit värvad från Östers IF. Matchen var speciell för Manasse eftersom han har IFK Norrköping som sin moderklubb.

- Det är sjukt. Även när jag spelade i Superettan, så har jag längtat efter att komma tillbaka hit och ta tre poäng. Det har varit mitt mål hela tiden det här året att jag ska spela i Allsvenskan det här året eller nästa år. Att få göra det i år är magiskt.

- Det kändes bra idag. Jag fick hjälp av grabbarna där bak och alla grabbarna hjälpte mig att komma in i matchen, så det kändes enklare.Jag tycker att vi gjorde en bra match allihop.

- Vi vågade spela igenom deras lagdelar och ibland när det inte gick, så gick vi långt och vann många andrabollar. Jag tror att det var nyckeln till segern idag.

MATCHFORM

26 augusti IFK Norrköping – Mjällby AIF 1 – 2
21 augusti IFK Hässleholm – Mjällby AIF 1 – 5 (Svenska cupen)
18 augusti Mjällby AIF – IF Elfsborg 1 – 1
11 augusti AIK – Mjällby AIF 1 – 0
28 juli IF Hammarby – Mjällby AIF 3 – 0
21 juli IF Elfsborg – Mjällby AIF 3 – 1

HEMMASTATISTIK
På Strandvallen har Mjällby AIF i år spelat 10 matcher och det har hittills blivit sex segrar, tre oavgjorda matcher och en förlust. Målskillnaden är 20–12. I den senaste hemmamatchen mötte de IF Elfsborg och den matchen slutade 1–1. Elfsborg tog ledningen på en hörna och Herman Johansson kvitterade för Mjällby. I andra halvlek hade Mjällby chansen att ta ledningen på en straff men den tidigare HBK-målvakten Isak Pettersson räddade Nicklas Røjkjærs skott och Elfsborg kunde åka hem med en poäng.