Ludvig Fritzson 7 (4 + 3)

RÖDA OCHGULA

Avstängd vid nästa gula kort: Kaare Barslund, André Calisir och Ludvig Fritzson

SENAST LAGEN MÖTTES

Den 21 april i den fjärde omgången av Allsvenskan möttes lagen på Örjans vall och BP vann med 2–0. Redan efter 90 sekunder tog BP ledningen med 1–0. Nikola Vasic slog ett inlägg mot bortre stolpen och där kom Fredrik Christensen och nickade in bollen i mål. I minut 62 utökade BP ledningen till 2–0 efter att inhopparen Rasmus Örqvist, genom en bollvinst, kom fri och sköt bollen i mål.

KOMMENTAREN

BP hade precis som HBK match i lördags. De mötte IFK Göteborg på bortaplan och vann en målrik match med 4–3. Det tog inte mer än 80 sekunder innan Gustav Svensson på en hörna nickade in 1–0 till Göteborg. Efter baklängesmålet tog BP över spelet och skapade flera chanser. Precis innan pausvilan kom kvitteringen till
1–1, när Nikola Vasic tryckte in en egen retur.

I andra halvlek fortsatte BP med att dominera spelet och Ludvig Fritzson nickade in 2–1 till BP och sedan gjorde Nikola Vasic sitt nionde mål för säsongen och 3–1. Göteborg reducerade till 3–2genom Arbnor Mucolli och två minuter senare sköt Adam Jacobsen i BP ett skott som styrdes i mål, 4–2 till BP. I slutminuterna gör Göteborg 4–3 och skapade lite spänning men BP kunde hålla undan.

BP:s anfallare Adam Jacobsen blev intervjuad i sändningen från Max och sa det här om matchen:

- Superviktigt att ta en seger. Kaosmatch. Jag tycker att vi hade möjligheten för att göra det lite lättare för oss själva men vi vann. Detvar det viktigaste.

- Vi kom ut skitdåligt till matchen och de gör mål efter entill två minuter. Då tänker man: Vad fan är det vi gör. Vi kom starkt tillbaka och gör ett bra jobb. Jag tycker att vi kunde ha gjort fler mål i förstahalvlek. Det var jättebra att vi gjorde ett mål i slutet av halvleken.

MATCHFORM

27 juli IFK Göteborg – IF Brommapojkarna 3 – 4
20 juli IF Brommapojkarna – Hammarby IF 0 – 2
14 juli Kalmar FF – IF Brommapojkarna 0 – 1
6 juli IF Elfsborg – IF Brommapojkarna 3 – 0
29 juni IF Brommapojkarna – IFK Norrköping 3 – 2 (Träningsmatch)
23 juni IF Brommapojkarna – Hammarby IF 3 – 1

HEMMASTATISTIK
I år har BP hittills spelat sju hemmamatcher och det har blivit en seger, tre oavgjorda matcher och tre förluster. Målskillnaden är 7 – 16. I den senaste hemmamatchen förlorade de med 2–0 mot Hammarby IF.

SENASTE STARTELVAN

27 juli mot IFK Göteborg, borta – seger (4 – 3) enligt 4-2-3-1-modellen
Mrozek – Jensen, Barslund, Abrahamsson, Christensen – Calisir, Odefalk -Timossi Andersson, Fritzson (K), Jakobsen – Vasic

VISSTE DU ATT …

… det under sommaren har skett en del förändringar i BP:s spelartrupp. Målvakten Fabian Mrozek är på lån från Liverpool FC U21 och han debuterade i förra omgången mot IFK Göteborg. Försvararen Hlynur Freyr Karlsson har anslutit från FK Haugesund och spelade sin första allsvenska match i BP-tröjan mot IFK Göteborg.
Leonard Zuta har värvats av den kroatiska klubben HNK Šibenik och Torbjörn Heggem har gått till West Bromwich Albion FC. Målvakten Lucas Bergström till Chelsea FC efter avslutat lån och den förre HBK-spelaren Alexander Johansson är på lån till Varbergs BoIS.